Razotkrivanje mitova: Festival nauke pod kupolama Beogradskog sajma od 5. do 8. decembra po 13. put

L. Đ. T.

29. 11. 2019. u 11:23

Разоткривање митова: Фестивал науке под куполама Београдског сајма од 5. до 8. децембра по 13. пут

Program će voditi posetioce kroz niz izazova i eksperimenata Foto K. Mihajlović

Ovogodišnji događaj biće posvećen razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i njenih dostignuća

FESTIVAL nauke pod sloganom "Razotkrivanje" održaće se 13. put na Beogradskom sajmu od 5. do 8. decembra u halama 3, 3a i 5. Najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja okupiće više od 650 naučnika i naučnih komunikatora sa više od 60 postavki iz celog sveta. Ovogodišnji događaj biće posvećen razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i njenih dostignuća.

Glavni festivalski program "Nauka bez prestanka" provešće sve zainteresovane kroz niz izazova i eksperimenata, sa ciljem da razotkriju preživele mitove, otklone sve zablude i objasne pozadinu mnogobrojnih sujeverja.

Pročitajte još - Od Zvezdarske šume preko stratosfere do Grocke: Pogledajte kako je Srbin fotografisao Zemlju iz svemira (FOTO)

- Uz pomoć nauke potrudićemo se da razotkrijemo zabludu o zračenju koju ćemo proveriti kroz "Radioaktivnu sobu", gde posetioce čeka crtanje UV bojama i zabludu o tome da li je Zemlja okrugla ili je ravna ploča. Otkrićemo i koliko je duvanski dim štetan, kao i u kolikoj meri možemo da koristimo antibiotike - istakao je glavni programski koordinator festivala Nenad Zarić

Glavna festivalska "Naučno-fantastična bina" ugostiće u hali 5 naučnike iz celog sveta, pa će se na sceni smenjivati eksplozivni naučni šou-programi.

I ove godine osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije u okviru festivalske zone "Ekspertinejdžer" predstaviće svoje genijalne izume, veštine i znanja.

NIS: "ZNANjE POKREĆE"

GENERALNI sponzor ovogodišnjeg Festivala je Kompanija NIS, koja će se predstaviti postavkom pod nazivom "Znanje pokreće". U ovom kutku posetioci će imati priliku da se nađu u ulazi istražitelja u okviru NIS Escape room, a biće predstavljena i dva eksperimenta - sa letećim tanjirima i merenjem težine na planetama Sunčevog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije