Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Beograda naći će se predlog da Ulica Emila Perške, nekadašnjeg zvaničnika režima Nezavisne Države Hrvatske, bude promenjena u Taraišku ulicu.

Na današnjoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda usvojen je predlog za hitnu izmenu naziva Ulice Emila Perške i upućen je u skupštinsku proceduru.

Pročitajte još: Ni posle pet dana niko ne preuzima odgovornost: Drvo palo na kuću porodice na Paliluli, sad i drugo preti da se obruši!

U saradnji sa opštinom Čukarica, a na osnovu dostavljene inicijative građana, ulica će biti preimenovana u Taraišku ulicu, saopšteno je iz Službe za informisanje.

U obrazloženju inicijative građana se navodi da je Taraiš deo naselja u Železniku na gradskoj opštini Čukarica u čijoj se blizini i nalazi predložena ulica koja bi ponela to ime.

Inače, ulica kojoj je dodeljen naziv po Emilu Perški imenovana je u okviru projekta "Ažuriranje adresnog registra" zbog postojanja potrebe da se ulica imenuje, s obzirom na to da je postojala kao krak postojeće Ulice Stevana Filipovića.

Ulica narodnog heroja Stevana Filipovića ostala je nepromenjena, dok su poprečni kraci, između ostalog i pomenuta ulica, morali da dobiju zvanične nazive.

Tako će jedan krak koji je prvobitno nazvan po Emilu Perški biti preimenovan u Taraišku ulicu, a glavni deo Ulice Stevana Filipovića zadržao je nepromenjen naziv.