Otac udario vaspitačicu jer je nezadovoljan tretmanom svog deteta: Incident u vrtiću Oraščić

M. S.

27. 11. 2019. u 06:00

Отац ударио васпитачицу јер је незадовољан третманом свог детета: Инцидент у вртићу Орашчић

Vrtić "Oraščić" u ulici Vidikovački venac

Dete čiji je otac nasrnuo na vaspitačicu od dana incidenta nije dolazilo u predškolsko

U VRTIĆU "Oraščić", koji pripada PU "Rakovica", 12. novembra je jedan roditelj fizički nasrnuo na vaspitačicu. Otac deteta koje pohađa pripremni predškolski program udario ju je navodno nezadovoljan njenim radom. Vaspitačica je od tada, kako smo saznali, na bolovanju, a slučaj je prijavljen policiji.

Vaspitačica sa 37 godina staža, koja je pretprela napad na poslu, pomoć kolega potražila je i u jednoj fejsbuk-grupi. Kako je napisala, roditelj ju je tukao jer njegovo dete nije dobilo celodnevni boravak, već je upisano samo na šest sati.

Da se incident dogodio, za "Novosti" je potvrdila i direktorka PU "Rakovica" Radmila Aranđelović, koja navodi da je ustanova preduzela sve mere iz njene nadležnosti.

- Roditelj koji ranije nije iskazivao nezadovoljstvo tog dana je verovatno mislio da je to način da ga iskaže - objašnjava Aranđelovićeva. - Odmah smo prijavili policiji i sada je sve na njima. Naša zaposlena je otvorila bolovanje jer je pod velikim stresom. Njenu grupu preuzeo je drugi vaspitač i videćemo da li će se ona vratiti i kada.

Pročitajte još - BIZARAN SLUČAJ IZUJEDANE BEBE: Zbog nemara u vrtiću pljušte kazne

Dete čiji je otac nasrnuo na vaspitačicu od dana incidenta nije dolazilo u predškolsko.

- Dete je, naravno, dobrodošlo, a predškolski program je obavezan. Već sutradan otac nije doveo mališana. Imali smo neku prepisku, a na njemu je da odluči šta je u najboljem interesu njegovog deteta - istakla je direktorka PU "Rakovica".

SINDIKAT

I SAMOSTALNI sindikat predškolskog obrazovanja i vaspitanja Srbije osudio je ovaj napad na njihovu koleginicu i istakao da da ovakvi incidenti, nažalost, nisu retkost u njihovom poslu.

- Nakon saznanja, kontaktirali smo s koleginicom i pružili joj pravno-psihološku pomoć. Od direktora smo saznali da su sve mere preduzete. Ipak, one neće pomoći koleginici da poboljša stanje u kom se nalazi. Zaključujemo da društvo u celosti mora da uloži napore i sprovede preventivne mere kako se nasilje ne bi događalo - stoji u saopštenju sindikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

PERA AS!!!!

27.11.2019. 13:14

@Niko - STVARNO SI NIKO I NISTA KAD OSUDJUJES VASPITACA SA 37 GOD RADNOG STAZA !!!! TATICU U ZATVOR A MEZIMCE U POPRAVNI DOM!!!! BICE MAFIJAS OD MALOG !!!

Leštanac

27.11.2019. 11:12

Znači, bahatost pojedinih roditelja počinje u predškolskom periodu. Garantujem da će dete ovog roditelja tokom daljeg školovanja vršiti vrnjačko naselje u školi. Pa pobogu, zar u ovoj državi postoji neki Zakon koji siledžije poštuju. Ovo mora da je neki roditelj sa dobrim zaledjem. Pitanje je dali ga je policija i saslušavala. Niti vaspitač, a ni direktor nisu nešto naročito reagovali jer je očito neki bahati roditelj ili uticajni roditelj. Sramota i bruka.

Boki

28.11.2019. 14:52

privatna tužba , dranje do kože zbog povreda i tim novcem platiti stručnjake da ga nauče pameti. Prosto.