Sednica Skupštine grada zakazana za petak: Rasprava o budžetu za 2020.

M. S.

26. 11. 2019. u 06:30

Седница Скупштине града заказана за петак: Расправа о буџету за 2020.

Na dnevnom redu je i imenovanje direktora javnih preduzeća; Foto: P. Milošević

Glavna tema o kojoj će odbornici diskutovati - finansije
SEDNICA Skupštine grada na kojoj će se raspravljati o budžetu za sledeću godinu zakazana je za petak. Osim budžeta, na dnevnom redu naći će se i predlog odluke o lokalnim komunalnim taksama, boravišnoj taksi, naknadama za korišćenje javnih površina.

Odbornici će odlučivati i o cenovniku usluga organizacionih jedinica Gradske uprave i predlogu o uspostavljanju saradnje između Beograda i Beča.


PROČITAJTE JOŠ: Dorćol dobija novi centar


Na dnevnom redu su i predlozi akata o kojima se odlučuje po skraćenom postupku, a to su predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v. d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, kao i o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Leštanac

27.11.2019. 11:22

Kada je usvojen budžet grada za tekuću 2019. godinu, opština Stari grad dobila je nekoliko puta manje sredstava iz budžeta u odnosu na opštinu Grocka. Predsednik opštine Stari grad se žestoko bunio i omalovažavao to što je optina Grocka dobila više para iz budžeta. Uostalom o tome su pisale i "Novosti". I šta se na kraju desilo? Mnogo više para je potrošeno, rekao bih čak bespotrebno, za optinu Stari grad. A opština Grocka? Ma ko ih šiša. To su selajci. Njima netreba ni Dom zdravlja, ni škole.