Sređuju školu posle 58 godina: Osmoletka Duško Radović na Novom Beogradu kao nova za četiri meseca

L. Đ. TALEVSKI

22. 11. 2019. u 07:15

Objekat od početka rada 1961. do doskora imao samo tekuće održavanje

Сређују школу после 58 година: Осмолетка Душко Радовић на Новом Београду као нова за четири месеца

Biće uloženo 162 miliona

KOMPLETNA rekonstrukcija OŠ "Duško Radović" na Novom Beogradu i sanacija školskog dvorišta koja je počela nedavno trebalo bi da bude završena u naredna četiri meseca. Investitor radova je Opština Novi Beograd preko Kancelarije za javna ulaganja RS, a ceo projekat će koštati 162 miliona dinara.


Prema rečima direktora OŠ "Duško Radović" NJegoša Zejaka, ova institucija počela je sa radom 1961. godine i do danas nije renovirana, a sva ulaganja su se odnosila samo na tekuće održavanje. Ukoliko sve bude proteklo po utvrđenoj građevinskoj dinamici, najkasnije sredinom drugog polugodišta škola bi trebalo da dočeka svoje učenike u potpuno novom, osveženom ruhu.


- Poslednjih osam godina bilo je problema sa strujom i elektroinstalacijama i to je bio signal da mora nešto da se preduzme zbog bezbednosti dece. Ovo je prvi put za 58 godina koliko škola postoji, da se radi kompletna rekonstrukcija spolja, iznutra i u dvorištu - rekao je Zejak za "Novosti".Na zgradi škole trenutno se menja oronula fasada i postavlja se termoizolacija iznutra i spolja, na krovu i u zidovima. Radovima je predviđena i kompletna zamena stolarije, rekonstrukcija elektroinstalacija, renoviranje fiskulturne sale, učionica, kuhinje, biblioteke i sanitarnih blokova. U planu je i projektovani toalet za osobe sa posebnim potrebama.


Takođe, očekuje se i postavljanje solarne centrale na krovu objekta u cilju proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe, a cela škola će biti pokrivena bežičnom internet mrežom i najsavremenijim sistemom video-nadzora. Sanacijom dvorišta predviđeno je uređenje sportskog igrališta i ostalih pratećih sadržaja.ĐACI PRESELJENI U KOMŠILUK


OSNOVNU školu "Duško Radović" pohađa 830 đaka smeštenh u po 16 odeljenja razredne i predmetne nastave.


Dok je rekonstrukcija u toku učenici nastavu pohađaju u školama "Ivan Gundulić", "Ratko Mitrović" i "Đuro Strugar".Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Leštanac

22.11.2019. 20:48

Pa da. NovoBeogradske škole se renoviraju za kratko vreme, ali zato škola u Leštanima je "zidanje Skadra na Bojani". To sve zahvaljujući gradskom sekretaru za obrazovanje, bivšem vaterpolisti Gaku.Sa prigradskim gradjanima može da dribla kao nekada u bazenu, ali zato sa gradjanima Novog Beograda, no, no.no!!!!