Sređuju školu posle 58 godina: Osmoletka Duško Radović na Novom Beogradu kao nova za četiri meseca

L. Đ. TALEVSKI

petak, 22. 11. 2019. u 07:15

Сређују школу после 58 година: Осмолетка Душко Радовић на Новом Београду као нова за четири месеца

Biće uloženo 162 miliona

Objekat od početka rada 1961. do doskora imao samo tekuće održavanje
KOMPLETNA rekonstrukcija OŠ "Duško Radović" na Novom Beogradu i sanacija školskog dvorišta koja je počela nedavno trebalo bi da bude završena u naredna četiri meseca. Investitor radova je Opština Novi Beograd preko Kancelarije za javna ulaganja RS, a ceo projekat će koštati 162 miliona dinara.


Prema rečima direktora OŠ "Duško Radović" Njegoša Zejaka, ova institucija počela je sa radom 1961. godine i do danas nije renovirana, a sva ulaganja su se odnosila samo na tekuće održavanje. Ukoliko sve bude proteklo po utvrđenoj građevinskoj dinamici, najkasnije sredinom drugog polugodišta škola bi trebalo da dočeka svoje učenike u potpuno novom, osveženom ruhu.


- Poslednjih osam godina bilo je problema sa strujom i elektroinstalacijama i to je bio signal da mora nešto da se preduzme zbog bezbednosti dece. Ovo je prvi put za 58 godina koliko škola postoji, da se radi kompletna rekonstrukcija spolja, iznutra i u dvorištu - rekao je Zejak za "Novosti".


PROČITAJTE JOŠ: Roboti pčelice stigli u škole za decu sa smetnjama u razvoju


Na zgradi škole trenutno se menja oronula fasada i postavlja se termoizolacija iznutra i spolja, na krovu i u zidovima. Radovima je predviđena i kompletna zamena stolarije, rekonstrukcija elektroinstalacija, renoviranje fiskulturne sale, učionica, kuhinje, biblioteke i sanitarnih blokova. U planu je i projektovani toalet za osobe sa posebnim potrebama.


Takođe, očekuje se i postavljanje solarne centrale na krovu objekta u cilju proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe, a cela škola će biti pokrivena bežičnom internet mrežom i najsavremenijim sistemom video-nadzora. Sanacijom dvorišta predviđeno je uređenje sportskog igrališta i ostalih pratećih sadržaja.ĐACI PRESELjENI U KOMŠILUK


OSNOVNU školu "Duško Radović" pohađa 830 đaka smeštenh u po 16 odeljenja razredne i predmetne nastave.


Dok je rekonstrukcija u toku učenici nastavu pohađaju u školama "Ivan Gundulić", "Ratko Mitrović" i "Đuro Strugar".Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Leštanac

22.11.2019. 20:48

Pa da. NovoBeogradske škole se renoviraju za kratko vreme, ali zato škola u Leštanima je "zidanje Skadra na Bojani". To sve zahvaljujući gradskom sekretaru za obrazovanje, bivšem vaterpolisti Gaku.Sa prigradskim gradjanima može da dribla kao nekada u bazenu, ali zato sa gradjanima Novog Beograda, no, no.no!!!!