I JKP "Gradska čistoća", poput nekih drugih gradskih preduzeća i firmi, planira da izgradi vrtić za decu svojih zaposlenih. Iako je ovo još na nivou ideje i lokacija nije precizirana, kao ni kapacitet objekta, namera je, kako saznajemo, da obdanište bude zajedničko i za "Beograd put" i za JKP "Pogrebne usluge", kao i druga preduzeća koja se nalaze u blizini.

Pročitajte još - Otvoren prvi vrtić u okviru "Beograda na vodi" (FOTO)

Nedavno je i direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta obelodanio da će se u okviru Toplane "Novi Beograd" u ulici Savski nasip 11 sledeće godine graditi vrtić za decu njihovih radnika.

U dokumentu rebalansa programa poslovanja preduzeća za 2019. godinu predviđena je stavka - izrada tehničke dokumentacije za izgradnju predškolske ustanove, za koju je predviđeno 14.000 dinara.

- Preduzeće ima u planu izgradnju vrtića, ali kako to nije projekat koji se može završiti u kratkom vremenskom roku, posebno što je reč od brizi za naše najmlađe sugrađane, na njemu se još radi - navodi za "Novosti" direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić. - Ima mnogo dece zaposlenih koja su trenutno vrtićkog uzrasta, ali se taj broj, naravno, menja.