DUGOGODIŠNjI problem žitelja Ulice Žikice Jovanovića Španca u Kaluđerici, koji nisu imali uličnu rasvetu, napokon će biti rešen jer je po novom statutu Grada Beograda ulično osvetljenje, od ponedeljka, sa Opštine Grocka prešlo u nadležnost JP "Javna rasveta".

Kako su za "Novosti" rekli u ovoj lokalnoj samoupravi, obodne opštine plaćale su EDB utrošak za javno osvetljenje iz svog budžeta, a to je proizvelo problem neadekvatnog širenja i održavanja postojeće mreže. Za centralne gradske opštine troškove plaća Grad Beograd.

Pročitajte još - Pametna ulična rasveta - poklon austrijske kompanije Beogradu i Nišu

- Problemi sa osvetljenjem na našoj teritoriji su dugogodišnji. Za rasvetu je do ponedeljka bilo nadležno opštinsko Javno preduzeće za razvoj, ova nepravda je ispravljena, i sada je osvetljenje pod okriljem "Javne rasvete" - rekli su iz ove opštine.

U Ulici Žikice Jovanovića Španca su postavljene bandere, ali Opština nije imala novca da na njih ugradi i sijalice.

Građani koji stanuju u ovoj ulici ispričali su nam da je jedno dete pre nekoliko dana izvrnulo zglob kada se vraćalo iz popodnevne smene. Pojedine sporedne ulice nemaju ni asfalt, ali kako kažu, ni to im ne predstavlja problem samo da napokon dobiju uličnu rasvetu.