PRAZNIČNI duh uselio se u prestonicu, jer je novogodišnja rasveta u petak svečano upaljena. Ove godine, za razliku od prethodnih, nisu nabavljani novi lampioni već je Grad dekorisan prošlogodišnjim.

JP "Javno osvetljenje" pre oko mesec dana počelo je montažu svetiljiki, a za poslove montaže izdvojeno je između 40 i 50 miliona dinara. Novogodišnja dekoracija biće uključena do Sretenja.

Grad je prošle godine u dekorativno prazanično osvetljenje uložio oko 300 miliona dinara, skoro duplo više nego 2017, kada je izdvojeno oko 170 miliona dinara. A tokom prošlih praznika sijalo je 20 lokacija više nego ranijih godina. U četvrtak je upaljena dekorativna rasveta na Brankovom mostu, koji je osvetljen sa 346 reflektora sa obe strane koji su kompjuterski povezani.

PROČITAJTE JOŠ - Zasijao Brankov most: 346 reflektora u bojama srpske zastave (VIDEO)

- To znači da možemo da radimo različite animacije. Trenutno se na mostu menjaju boje srpske zastave, a slično ćemo moći da radimo i kada nam dođu gosti iz drugih zemalja, u bojama zastava tih zemalja, kao i da ispisujemo određene poruke - naveo je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Osvetljena je i Bajrakli džamija sa 61 reflektorom. Ukupno je postavljeno 2.769 svetlećih figura, 198 svetlosnih zastora i oko 3.400 lančanica.Foto P. Milošević