ZBOG jake košave koja je juče duvala u Beogradu lakše su povređeni majka i sin, kada se na njihovo vozilo marke "nisan", koje se kretalo Bulevarom vojvode Putnika, kod Topčiderskog parka, obrušilo drvo. Oni su prevezni na VMA, a kako je "Novostima" ovde rečeno, zadobili su lakše telesne povrede i otpušteni su na kućno lečenje.


Ovo nije bio jedini incident koji je juče izazvala košava u Beogradu. Jedan od njih dogodio se na gradilištu u Dubrovačkoj na Dorćolu. Građani su uočili da se odvojio deo skele, ali do nesreće nije došlo, jer su na vreme zatražili pomoć. - U Bulevaru vojvode Putnika, usled težine krošnje, a pod naletima vetra, koji je duvao 20 kilometara na čas, izvalilo se stablo kestena i palo na vozilo u pokretu - saopštilo je "Gradsko zelenilo". - Ekipe su odmah izašle na teren i isekle stablo. U trenutku pada drvo je bilo potpuno zdravo. Kako su naveli iz Zelenila, razlog za obrušavanje je teška krošnja sa koje nisu opali plodovi i lišće zbog produžene vegetacije. U saopštenju "Gradskog zelenila" navodi se i da je obrušeno stablo u redovnom programu održavanja ovog preduzeća i da će oštećenim građanima biti nadoknađena šteta po utvrđenoj proceduri. Na mestu nesreće ekipa policije napravila je uviđaj. Sudeći prema fotografiji sa lica mesta, putnici "nisana" ipak su imali sreće, jer drvo nije palo na krov, nego na haubu.


Videvši da se na gradilištu u Dubrovačkoj odvojio deo skele, zabrinuti građani brzo su alarmirali policiju i vatrogasce. Intervencijom vatrogasne ekipe skela je privezana za zgradu, a potom su radnici sa ovog gradilišta započeli uklanjanje poslednjeg nivoa skele. Pripadnici MUP blokirali su ulicu oko gradilišta kako bi sprečili nesreću.


PRIJAVITE SUVO DRVO


GRAĐANI mogu da prijave slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala, koja mogu da ugroze bezbednost i nanesu materijalnu štetu Centru za informisanje ovog preduzeća radnim danom od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi u Bulevaru vojvode Mišića 85a, na broj telefona 2650-683.