NEPOZNATI počinioci opljačkali su vrtić "Princeza Olivera" koji se nalazi u ulici Gavrila Principa u noći između ponedeljka i utorka. Ovom prilikom ukradeni su tehnički uređaji, kao i stvari iz dečijih rančeva.

Prema prvim informacijama, nepoznate osobe obile su vrata, polomile prozor i napravili nered u ovoj predškolskoj ustanovi. Reporteri "Novosti" obišli su vrtić oko 13 časova, koji je radio i pored ovog incidenta. Dvadesetak mališana bilo je unutra, dok su ostale roditelji odveli kućama.


- Vaspitačica koja je prva došla na posao u šest ujutru nije mogla da uđe u vrtić. Blokirali su nekako sva vrata iznutra. Jedan prozor su polomili sa spoljne strane, a drugi razvalili pa su preko njega, verovatno, i ušli unutra - priča za Novosti Slavujka Babin, rukovodilac vrtića "Princeza Olivera" - Sve je bilo ispreturano, ukrali su muzički stub, DVD plejer, stvari iz dečijih rančeva, kao i srebrne minđuše koje smo kupili koleginici za poklon.
Kako nam je ispričala upravnica, decu su ujutru najpre smestili u sobu koja je bila najčistija, da bi ih zatim, posle sređivanja i dezinfekcije prebacili u njihove prostorije.


Vrtić "Princeza Olivera" i ranije je bio obijan. Kamere postoje na ovom objektu, ali već duže vreme ne rade.


GRADSKI SEKRETAR OBIŠAO OBIJENI VRTIĆ I OBEĆAO VEĆU ZAŠTITU

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas vrtić „Princeza Olivera” koji je tokom noći obijen.Kako dodaje, samo ove godine u Beogradu obijeno je desetak vrtića, a na meti je uglavnom tehnička oprema u objektima.

On je istakao da je neophodno uvođenje veće zaštite imovine, kao što je alarmni sistem, koji će uskoro biti uveden u sve objekte predškolskih ustanova, a u projekat za povećanje bezbednosti u vrtićima Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uložiće više od 300 miliona dinara

- Oprema se već montira. Kada svi vrtići budu opremljeni video-nadzorom i alarmima, nadam se da ćemo stati na put ovakvim slučajevima. Većim sistemom zaštite rešićemo ovaj problem - zaključio je Gak.

Prilikom obilaska vrtića, Gak je najavio da će uskoro početi kompletna rekonstrukcija vrtića „Princeza Olivera” i da je za ovu investiciju Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio više od 30 miliona dinara.