Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji kontaktne mreže na Savskom trgu na deonici između ulica Nemanjina i Milovana Milovanovića, od sutra pa do 31. maja sledeće godine biće izmenjen rad više linija javnog prevoza, objavio je danas Gradski sekretarijat za javni prevoz.

Vozila javnog prevoza sa linije 46 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati ulicama Franša D''Eperea, Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac i Balkanska do stajališta u Nemanjinoj, što će biti dolazno stajalište.


PROČITAJTE JOŠ -
Izmenjen saobraćajni plan: Zvezdaru i Autokomandu spaja novi bulevar

Gradski prevoz sa linija 51, 91, 92, 511, 551, 553 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati ulicama Bulevar vojvode Mišića, Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac i Balkanska do stajališta Nemanjina.

Vozila sa linije javnog prevoza 601 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati mostom Gazela, ulicama Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac i Balkanska do stajališta Nemanjina.


Promenu smera kretanja do polaznog (redovnog) stajališta "Savski trg" vozila sa ovih linija će obavljati preko ulica Balkanske, Gavrila Principa, Mihaila Bogićevića, Karađorđeve i Savske.


Vozila javnog prevoza sa linija 860, 860A, 860B, 860D, 860E, 860I, 860J, 860M, 860S i 861A će kao dolazno koristiti svoje redovno stajalište "Savski trg".


Radovi na delu Savskog trga koji počinju sutra podrazumevaju zauzeće trotoara ulice Nemanjina na delu od Balkanske do ulaza u terminus "Savski trg“, sa desne strane gledano u smeru ka trgu, odnosno na delu od raskrsnice sa Hajduk Veljkovim vencom do pozicije stajališta "Savski trg“ s leve strana gledano u smeru ka Savskom trgu, kao i same autobuske okretnice „Savski trg“.


TRASE MENjAJU I TRAMVAJI

Zbog radova u Bulevaru kralja Aleksandra, od 12. novembra doći će do izmena i na linijama broj: 6, 7 i 12.

Zbog radova na pregledu i popravci tramvajskih šina i skretnice u Bulevaru kralja Aleksandra na delu od ulice Svetozara Markovića do ulice Resavska, koje će izvoditi OJ „Elektrograđevinska operativa”, od utorka 12. novembra do 12. decembra
tramvaji sa linija: 7 i 12, u oba smera, će saobraćati: Bulevar kralja Aleksandra - Beogradska - Trg Slavija - Nemanjina i dalje redovnim trasama.

Tramvaji sa linije 6 će saobraćati na relaciji Omladinski stadion - Ustanička, sa oznakom 6L.


Istim povodom privremeno će biti ukinuta stajališta:
"Pravni fakultet" u smeru ka Tašmajdanu, odnosno u smeru ka Ustaničkoj za liniju 6, "Tašmajdan", u oba smera

RK "Beograđanka" u oba smera, okretnica "Tašmajdan". Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a koristiće postojeća stajališta.