UGOSTITELjSKI objekti na teritoriji Vračara, koji se nalaze na 50 metara od zgrade, ubuduće će moći radnim danima da puštaju muziku do 23.00, a vikendom do ponoći.

Radno vreme lokala vikendom će biti do jedan čas, a ostalim danima, kafići će se zaključavati u ponoć. Ovo je juče izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ističući da je Gradsko veće prihvatilo inicijativu opštine Vračar i gradskih i odbornika iz ove lokalne samouprave, da se pravila koja važe za rad i emitovanje muzike iz kafića koji rade u stambenim zgradama prošire na 50 metara okolo.

- Verujem da je ovo dobra odluka jer smo imali mnogo žalbi građana na buku - rekao je Vesić. - Poput one odluke GO Vračar da se zabrani postavljanje letnjih bašta na parking mestima, što je Grad prihvatio. Naš posao je da radimo u interesu građana, a ova odluka biće u utorak na dnevnom redu sednice Gradske skupštine.

PROČITAJTE JOŠ -  DA LI JE PRETERAO? Komšiji dojadila glasna muzika pa uzeo pravdu u svoje ruke (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika naglašava da su u toku izmene i dopune Zakona o buci na osnovu kojih će Komunalna milicija imati ovlašćenje da odmah, bez pozivanja ovlašćene firme za merenje buke i zakazivanja merenja, kazni svaki lokal koji emituje buku višu od propisane.

- Komunalni milicioneri imaće ručne aparate za merenje buke, odmah će praviti zapisnik i izricati kazne. Vreme je da se problem buke reši i čim zakon stupi na snagu, odmah počinjemo kontrolisanje. Nemam ništa protiv da restorani rade i puštaju muziku, ali ne mogu da terorišu obične ljude - zaključio je Vesić.