Na pregled u najmodernije zdanje: Počinje izgradnja doma zdravlja u Borči

S. B. M.

08. 11. 2019. u 09:44

На преглед у најмодерније здање: Почиње изградња дома здравља у Борчи

Budući izgled zdravstvene ustanove / Foto Beoinfo

Izgradnja zdravstvene stanice u naselju Borča počinje sledećeg meseca, rok za završetak 330 dana. Radovi vredni 776 miliona dinara, novac obezbedila država

RADOVI na izgradnji doma zdravlja u Borči počinju sledećeg meseca. Gradiće ga konzorcijum firmi, a nosilac posla je firma WD CONCORD WEST DOO, iz Beograda. Vrednost radova je 776 miliona dinara - rekao je za "Novosti" Luka Petrović, sekretar za investicije.

Projekat budućeg doma zdravlja uradio je "Krip inženjering", a on će se nalaziti u Ulici Koste Manojlovića i imaće blizu 7.000 kvadrata.

Nadzor na radovima obavljaće firma "Šid projekt". Početak radova planiran je za kraj novembra, početak decembra, a rok za završetak radova je 330 dana - navodi Petrović. On podseća da je država obezbedila sredstva za izgradnju ove zdravstvene stanice.


PROČITAJTE JOŠ: Rekonstrukcija dela Kalemegdana: Vidin-kapija za budućnost

- Objekat će imati podzemnu garažu za parking zaposlenih i posetilaca, a obezbeđena su i parking-mesta za hendikepirane osobe. Što se tiče izgleda, biće ugrađeni najkvalitetniji materijali i mislim da će ovo biti jedan od najlepših objekata zdravstvene zaštite - kazao je Petrović.

Zdravstvena stanica nalaziće se u sklopu ogranka "Dunavski venac" Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" Palilula. Imaće sledeće službe medicinske zaštite: služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, školske dece i odraslih građana, služba kućnog lečenja i palijativne nege, služba za zdravstvenu zaštitu žena, služba za polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučna dijagnostika, laboratorijska dijagnostika, stomatološka služba, služba fizikalne medicine i rehabilitacije, interna medicina, oftalmologija, otorinolaringologija, psihijatrija, Hitna pomoć...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije