Linije 43 i 96 iznenada skraćene, putnici se našli u čudu

S. B. Milošević

05. 11. 2019. u 07:41

Žitelji Koteža i Borče iznenađeni izmenama trasa autobusa. Obavljene i konsultacije se sa čelnicima GO Palilula

Линије 43 и 96 изненада скраћене, путници се нашли у чуду

Foto: N. Skenderija Okretnica autobusa ispod Pančevačkog mosta

AUTOBUSI 43 iz Koteža i 96 iz Borče, koji su saobraćali do Trga republike, od petka voze samo do Pančevačkog mosta! Bez najave i obaveštenja, vozili su bez oznake L koje su nosile tokom rekonstrukcije centra. Žitelji ovih delova grada su nezadovoljni, a telefoni u redakciji "Novosti" nisu prestajali da zvone proteklih dana zbog mnogobrojnih žalbi putnika. Iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da je skraćenje urađeno uz dogovor sa čelnicima Palilule.

Skraćenje linija 43 i 96 iznenadilo je sugrađane jer nije ni pomenuto u petak, kada je Trg otvoren za saobraćaj.

Sada, svi izlaze iz autobusa na stajalištima "Pančevački most", "Centar za kulturu Vlada Divljan" i "Železnička stanica". A tu prevoz ne čekaju sad samo oni iz Koteža i Borče, već i oni koji dolaze linijama 101 iz Padinske skele, 104 iz Crvenke, 105 iz Ovče, 106 iz Jabučkog rita.

- Svi oni koriste liniju 95, u koju na stajalištima pre tog ne može ni da se uđe. Po tri-četiri vozila propustim. A kod Centra za kulturu staju 16, 23, 27E, 32E, 33, 35, 48, 95. I svi ti autobusi su prepuni, osim 32E. Ujutru ni u jedan ne može da se uđe - navodi Anica K.

Iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da su se prilikom pripreme za vraćanje linija javnog prevoza 43 i 96 na redovne trase konsultovali sa predstavnicima opštine Palilula.

- Oni su predložili da ove dve linije ostanu na okretnici ispod Pančevačkog mosta uz opravdanje da to odgovara većini građana. Inače, linija 43 je sa okretnice na Novom Beogradu skraćena prvobitno do Trga republike upravo na zahtev Udruženja građana Kotež koji su ranije zahtevali da se ova linija skrati do Pančevačkog mosta. Kako bi se utvrdilo stvarno stanje na terenu i popunjenost vozila, organizovali smo snimanje i ostalih linija koje se kreću Bulevarom despota Stefana kako bi se utvrdilo da li je potrebno izvršiti dodatno pojačavanje pojedinih linija - kažu u Sekretarijatu.

IDENTIČAN BROJ VOZILA

VOZAČI koji voze na linijama 43 i 96 kažu da im se građani od subote žale na skraćenja.

Ipak, neki od njih ovu odluku podržavaju, jer sada isti broj vozila saobraća do mosta kao i do centra ili do Novog Beograda (43).

UKIDANJE, PA ANALIZA

U Sekretarijatu za javni prevoz kažu i da se snimaju i linije u centralnoj zoni - 5A, 22A, 24, 26, 29, 31, 40, 41, 77, 79, pošto su od petka ukinuti trolejbusi 19 i 28, a linije 22 i 21 skraćene do Slavije. Po dobijenim rezultatima izvršiće se detaljna analiza na osnovu koje će se preispitati postojeći režim rada linija javnog prevoza u centru grada, kao i pojačavanje linija za koje se utvrdi da je to neophodno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ceca

05.11.2019. 15:14

Zanima me kome to odgovara? Jedino onima koji u zivotu nisu probali da predju Pancevacki most u autobusu. Zasto se ne uradi snimanje u Zemunu i Novom Beogradu? U Zemunu svaka ulicica ima autobusku liniju...