Vozilima preko Trga republike: Od večeras najuži centar grada otvoren za saobraćaj

S. B. M.

petak, 01. 11. 2019. u 07:15

Возилима преко Трга републике: Од вечерас најужи центар града отворен за саобраћај

Linije javnog prevoza će biti vraćene na stare trase; Foto: I.Marinković

Obnova će koštati manje od ugovorenih 6,3 miliona evra, Vesić
Trg republike će u petak u 18.00 biti otvoren za saobraćaj! Linije će biti vraćene na stare trase, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je bicikliste da se od 14.00 do 17.00 provozaju centrom grada kako bi potvrdili da su kocke dobro presložene i da za dvotočkaše ubuduće neće biti problema u toku vožnje.


Vesić je rekao da su završeni svi radovi na preslaganju kocaka na kolovozu oko Trga, za koje je izvođaču dao nalog pre 40 dana.


- Onaj ko je tu saobraćajnicu projektovao, nije razmišljao o tome da osim automobila treba da je koriste biciklisti, motociklisti i pešaci. Zato je presloženo 4.150 metara kvadratnih granitnih kocaka, od kojih je svaka teška oko 20 kilograma. Kako sam naložio, iscrtane su biciklističke staze preko kolovoza i samog Trga, kao i kroz Vasinu ulicu, što je u skladu sa politikom Grada da se prioritet daje biciklističkom i pešačkom saobraćaju - rekao je Vesić.


PROČITAJTE JOŠ: ROKOVI NISU PRODUŽENI: Radovi na Trgu republike završeni, saobraćaj od - 1. novembra


Dok su kocke preslagane na kolovozu oko Trga, uređena je i ponovo asfaltirana Vasina ulica, gde su ostale da se urede betonske ploče na taksi stajalištu i trotoaru.


U 17.00 počeće uklanjanje prepreka na kolovozu kako bi od 18.00 bio uspostavljen saobraćaj u celosti.


Zamenik gradonačelnika je naveo da je rok da se sravne viškovi i manjkovi između Direkcije i "Štrabaga" 23. januar, ali da će do kraja godine biti objavljena konačna cena radova na Trgu.


- Već sada mogu sa sigurnošću da kažem da će ukupna cena biti niža od 6,3 miliona evra, koliko stoji u ugovoru. Tada će Direkcija za građevinsko zemljište podneti tužbe protiv svih političara koji su namerno lagali, a protiv nekih i krivične prijave zbog uznemiravanja javnosti - kazao je Vesić.


POKLONI BICIKLISTIMA


BICIKLISTI koji požele da isprobaju nove staze, dobiće poklone poput kaciga i reflektujucih traka. Na Trgu će biti organizovan i poligon na kome će deca zajedno sa saobraćajnom policijom i komunalnom milicijom proveravati koliko znaju o bezbednost u saobraćaju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije