Članovi Udruženja CarGo (njih oko 700) danas su protestovali ispred Policijske uprave za Grad Beograd, (stanica 29. novembar), u Bulevaru despota Stefana 107. Oni su počeli da se okupljaju nešto pre podneva i svi su na početku nosili crvene kačkete.


Na skupu nazvanom Stop crvenim kačketima, Aleksandar Vučić pozvao je unutrašnju kontrolu da očisti iz svojih redova one koji "šuruju sa taksi kartelom i privode poštene građane pod naredbom ljudi u crvenim kacketima".

- Podneli smo pritužbu zbog nesavesnog, nezakonitog i neprimereno rada pojedinih zaposlenih u Policijsko upravi. Nećemo dozvoliti da nam bilo ko lomi rebra i lobanje- kazao je Vučić okupljenim članovima.

Sve crvene kačkete potom su ostavili na ogradi ispred zgrade policijePROČITAJTE JOŠ: Vozač CarGo, kome je oduzeto vozilo, zadržan u pritvoru

Podsećamo, prošlog ponedeljka u Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Beogradu saobraćajni inspektori u saradnji sa Komunalnom policijom pokušali su da zaplene jedno vozilo člana Udruženja CarGo.

Zatim su drugi članovi u velikom broju došli da podrže kolegu i spreče oduzimanje automobila. Tada su došle i brojne ekipe pripadnika specijalne policije, a privedeno je osam osoba, među kojima i advokat kompanije CarGo.