SKANDALI U GRADSKOM PREVOZU: Šofera onesvestio udarcima u glavu, drugi vozač izvređao putnice, pokazivao im na polni organ (FOTO)

S. B. M.

29. 10. 2019. u 16:25

СКАНДАЛИ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Шофера онесвестио ударцима у главу, други возач извређао путнице, показивао им на полни орган (ФОТО)

Foto: Fejsbuk - Vozač autobusa kuca poruke

Incidenti na linijama javnog prevoza, koje održava Konzorcijum privatnih prevoznika, nižu se poslednjih dana
Vozača na liniji 50, u ponedeljak ujutru napao je jedan sugrađanin, a od udaraca u glavu koje mu je zadao, šofer je izgubio svest. Zabeležen je i incident na liniji 25P, kada je vozač izvređao putnice u vozilu, a onda vozio kucajući poruke.

Incidentu u ponedeljak ujutru prethodio je udes. Naime, oko 8,40 sati na liniji 50 koja saobraća iz Ustaničke ka Banovom brdu, u naselju Braće Jerković autobus se sudario sa automobilom.

- Naš vozač je otvorio prozor kako bi kazao vozaču automobila da će pozvati policiju. Čovek mu je prišao i kroz prozor ga udario nekoliko puta u glavu. Naš vozač je izgubio svest. Policija je ubrzo došla, kao i Hitna pomoć. Napadač je saslušan. Ipak, žao nam je našeg zaposlnog koji je divan čovek, ljubazan i uvek fin prema putnicima - rekao je Drago Tošić u ime Konzorcijuma privatnih prevoznika.

PROČITAJTE JOŠ -Beogradski naučnici jednom slikom pokazali koliko je bio zagađen vazduh u prestonici (FOTO)

Za razliku od vozača koga i putnici sa linije 50 hvale, njegov kolega iz Konzorcijuma navukao je gnev na sebe prošlog četvrtka. Umesto da putnicima objasni zašto su dugo čekali vozilo na liniji 25P od Mirijeva do Kumodraža, vozač ih je izvređao. Napričao im je svakakve vulgarnosti i pokazivao na polni organ.Osim što je izvređao putnice, šofer je kasnije, kucao poruke na mobilnom telefonu dok je autobus bio u pokretu. To su sugrađanke uspele da snime.

Iz Konzorcijuma privatnih prevoznika kažu da je dat nalog da se cela situacija ispita.

- Tek pošto da izjavu i kada se pregleda snimak sa video nadzora u autobusu, znaće se šta se tačno dogodilo i da li će i kako vozač biti sankcionisan - navodi Tošić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Зоранах

29.10.2019. 18:43

Част изузецима али возачи ГСП-а су се толико осилили и избезобразили претерано. Мањак возача због одласка у иностранство па сад дошли и Курта и Мурта да возе,некултура и бахатост,дрскост,нагло коче исто тако брзо дају гас, опхођење према путницима надмено уз сочне псовке. Мада ни путници поједини нису цвећке.

Goran

29.10.2019. 22:38

@ Зоранах - Plate vozača autobusa u inostranstvu i mađugradskom prevozu su toliko veće da srećom u budućnosti nećemo ni morati da čitamo ovakve vesti - neće više biti vozača u gradskom prevozu.

alfa...!

30.10.2019. 06:41

@ Зоранах - Da,da,kao nekad u bivšoj Yugi,kaže meni moj komšija,kako bi bilo super,kad bi i mi ovde u Srbiji imali plate kao i u Nemačkoj...

bk62

29.10.2019. 22:30

Ipak sa vozačima iz Konzorcijuma privatnih prevoznika imam pozitivna iskustva, profesionalci u pravom smislu reči i korektni u komunikaciji sa putnicima (linije 94 i 45 posebno)

Nebojša

30.10.2019. 07:33

Beograd je pun prostaka i divljaka. Ma kakva Evropa, daleko smo od civiliyacije ceo vek.

Glas razuma

30.10.2019. 12:04

Ovog šofera koji je kasnio pola sata a onda pokazao srednji prst narodu treba najuriti. Uopšte, treba zavesti gvozdenu disciplinu. Na svakoj stanici mora postojati spisak polazaka i to: vreme polaska sa te stanice i garažni broj vozila, da bi se znalo koliko vozači poštuju red vožnje i da li ga uopšte poštuju. Na one koji ne poštuju treba uvesti novčane kazne od 20% plate za svako pojedinačno kašnjenje a putnici u takvim autobusima morali bi biti oslobođeni plaćanja karte.

Šofer

30.10.2019. 22:42

Postoji informacioni centar koji zna razlog zašto autobus kasni ili nije uopšte došao. Prvi sledeći autobus može biti skinut sa neke druge linije i vozač nezna razlog, pa kako onda da objasni raspoloženim damama.