SPOR OKO ZAKUPA KAFANE: Taš oštećen za dva miliona?

G. N.

29. 10. 2019. u 09:16

СПОР ОКО ЗАКУПА КАФАНЕ: Таш оштећен за два милиона?

Nadležni napominju da je cena zakupa "Šanse" bila niža od tržišne

Spor između sportskog centra i preduzeća "Adino" koje upravlja kafanom "Poslednja šansa". Ugovor sa zakupcem produžen poslednji put 2012. godine na pet godina
POVODOM glasina koje su dospele u javnost, da će kultni restoran "Poslednja šansa" posle tri decenije promeniti vlasnika, oglasio se i Sportski centar "Tašmajdan". Nadležni u ovom sportskom kompleksu, u čijem je vlasništvu pomenuti poslovni prostor, tvrde da su pretrpeli štetu veću od dva miliona dinara, budući da preduzeće "Adino", kažu, bespravno posluje od 2. maja.

Kako stoji u saopštenju, u toku je sudski spor koji je pred nadležnim sudom poveo SC "Tašmajdan", da bi iselio nelegalnog korisnika. On se od iseljenja brani time što situaciju predstavlja kao nestanak ili gašenje "Šanse", ukoliko njen vlasnik ne bude Ratomir Vukadinović, koji je inače vlasnik preduzeća "Adino".

- Ugovor sa privatnim preduzećem "Adino" produžavan je nekoliko puta, a poslednji put 2012. godine, na period od 2014. do 2019. godine - stoji u saopštenju SC "Tašmajdan". - "Adino" je blagovremeno obavešten o prestanku važenja Aneksa ugovora o zakupu, kao i da će zakup biti ponuđen najpovoljnijem ponuđaču na javnom nadmetanju.

PROČITAJTE JOŠ - Poznata kafana menja vlasnika: Vasko Popa ostaje bez svoje "Šanse"?

Nadležni napominju da je za vreme trajanja dosadašnjeg ugovora o zakupu cena bila višestruko niža od tržišne, kao i da je postupak javnog nadmetanja sproveden u skladu sa Zakonom o javnoj svojini. Takođe, po okončanju sudskog spora, u bašti restorana biće postavljen spomenik pesniku Vasku Popu, kao što je najavljeno.

PROČITAJTE JOŠ - Tajne Taša uskoro za turiste (FOTO / VIDEO)

INTERESI

NA javnom nadmetanju postignuta je dva i po puta veća cena od one koju je plaćalo preduzeće "Adino". Sportski centar "Tašmajdan" nije imao ekonomski interes da nastavi da daje u zakup prostor po nižoj ceni, a to je bila želja vlasnika "Adina" - kažu u "Tašmajdanu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Tasmajdan

29.10.2019. 13:47

Primitivci i kriminalci su okupirali ovaj grad. Oni ništa ne znaju o Beogradu, ne poznaju njegovu dušu i tradiciju, i jedina svetinja im je novac. Otimaju kultni restoran od čoveka koji ga je časno vodio 30 godina uz podršku svih Beogradjana, da bi ga dali nekom kriminalcu i sa njim podelili plen. Nije sve u novcu, gospodo kriminalci.

логика

29.10.2019. 15:13

"Надлежни напомињу да је за време трајања досадашњег уговора о закупу цена била вишеструко нижа од тржишне...." То вероватно значи да је неко из власти узимао разлику до тржишне цене за себе.

Aleksandar A.

29.10.2019. 15:15

Dokle više sa spinovanjem? Sad odjednom cena ispod tržište.. Zašto se ne napiše ko pretenduje na Poslednju Šansu? Zašto se ne kaže da se pokušava dati onom što drži pola Skadarlije i Butik Trojku između ostalog? Ali, ima onih insta generacija koje to ne zanima, pa će prvi pojuriti da opale selfi...