IAKO je građevinska inspekcija 22. i 23. oktobra zatvorila pet divljih gradilišta u naselju Vojvoda Vlahović na Voždovcu, trake o zabrani gradnje su ubrzo skinute, a na nekim objektima radovi se neometano izvode! Dve zgrade pred useljenje opasane su inspekcijskom trakom, kao i dva gradilišta na kojima su iskopani temelji, dok su na jednoj zgradi, koju je posetila inspekcija, završeni grubi građevinski radovi.

Kako su se reporteri "Novosti" juče uverili, na ulazu u samo naselje, sa leve strane, nikla je višespratnica bez potrebnih papira za gradnju. Grubi građevinski radovi na prizemlju, četiri sprata i potkrovlju su završeni, traka je prošle nedelje bila oblepljena oko čitavog gradilišta, ali je u međuvremenu pocepana, dok radnika u ponedeljak nije bilo.

PROČITAJTE JOŠ - Bahati investitor u Filmskom gradu nema nameru da stane: Samo niču novi spratovi

Pedesetak metara dalje još jedno gradilište je dobilo zabranu nastavka gradnje, koja je zaustavljena u temelju. Crvena traka se nalazila tamo samo nekoliko dana, dok je investitori nisu sklonili.

- Ovo je strašno. Stalno niču nove zgrade, neke i bez potrebnih papira. Osim problema sa kanalizacijom, imamo problem divlje gradnje koji zapravo prethodi svim ostalim nevoljama - ogorčeno za naš list priča jedan od žitelja ovog dela Voždovca.

PROČITAJTE JOŠ - Borba protiv divlje gradnje

Na nelegalnom objektu u samom centru naselja, u Ulici vojvode Vlahovića, urađena je i fasada i postavljena stolarija. Ovo gradilište, odnosno, završenu zgradu su inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove zatvorili prošle nedelje. Pre nekoliko dana na spornoj višespratnici nije bilo građevinske table o investitoru, spratnosti objekta i rokovima za završetak radova, dok smo je juče zatekli, ali je bila slabo vidljiva. Na zgradi koja ima prizemlje, dva sprata i potkrovlje, trake o zabrani daljeg izvođenja radova juče nije bilo, ali zato jeste nekoliko neimara, koji su sređivali unutrašnjost objekta.

- Neko vreme je ovo gradilište bilo pusto. Onda su se pre nekoliko dana ponovo pojavili i nastavili sa završnim radovima na objektu. Traka je bila postavljena, znam da su prošle nedelje inspektori zatvorili gradilište, ali izgleda da to nije omelo investitora. - priča žiteljka Ulice vojvode Vlahovića.

Do zaključenja ovog broja "Novosti", Sekretarijat za inspekcijske poslove nije se izjasnio o daljoj budućnosti spornih gradilišta.


LOŠ KANALIZACIONI SISTEM

PORED izgradnje divljih objekata, žitelje naselja Vojvoda Vlahović muče loše urađeni kanalizacioni sistemi. Kako oni ističu, investitori su se priključili na voždovačku kanalizaciju, a cevi koje su tada korišćene su prečnika F-200, što je nedovoljno za toliki broj stanovnika.