Tuđi temelji im urušavaju kuću

G. N.

25. 10. 2019. u 09:32

Туђи темељи им урушавају кућу

Dom Kneževića

Muke porodice Knežević iz Ulice Novice Cerovića na Zvezdari. Oluke i šaht komšija postavio van zakonskih propisa
GRADNjA komšijskog doma u Ulici Novice Cerovića 23 na Zvezdari počela je da ugrožava kuću porodice Knežević na broju 23a. Navodno, nelegalno priključivanje na vodovodnu mrežu i nepropisno usmeravanje oluka i šahta bahatog suseda, pomera temelje porodičnog doma, zbog čega se Kneževići boje za bezbednost! Iako je građevinska inspekcija izlazila na teren i zatvarala gradilište, čak dostavila i rešenje o rušenju, komšija je podigao prizemlje i sprat.

Jesenji, kišni dani zabrinjavaju Dušana Kneževića i njegovu suprugu Gordanu. Kako nam je ispričao glava kuće, muke su počele početkom prošle godine, kada su naslednici preminulog suseda prodali deo placa, te je D. V. počeo da gradi.

PROČITAJTE JOŠ - DIVLjA GRADNjA NA ZVEZDARI: Ko je "moćnik" iz Supilove?

- Taj objekat statički je ugrozio našu kuću - priča nam Dušan. - Njegovi temelji dublji su od naših i prave pritisak na naš dom. Počeli su da nam pucaju zidovi.

Da nevolja bude veća, kako navodi naš sagovornik, investitor je oluke i šahte van propisa postavio na ugao doma Kneževića, pa prilikom većih padavina voda direktno odlazi ispod njihovih temelja. To je doprinelo da kuća vuče vlagu, da otpada malter, čak kišnica prolazi preko električnih kablova.

- Problem smo primetili pre mesec i po. Pozvali smo sudske veštake, koji su procenili štetu. Pokušao sam čak i da se dogovorim sa investitorom, ali on neće ni da čuje - jada se Dušan Knežević.

Prema Dušanovim rečima, građevinska inspekcija je zatvarala gradilište nekoliko puta.


NAPLAĆUJU UTROŠAK

NA pomenutoj adresi 2014. godine potrošač je uveden u sistem našeg preduzeća na osnovu tadašnjih dokaza o vlasništvu objekta - rečeno nam je u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". - On je na osnovu dokumentacije evidentiran u sistem, radi naplate utrošene vode. Zato što nije posedovao kompletnu dokumentaciju za priključenje na gradsku vodovodnu mrežu, naše preduzeće na predmetnoj lokaciji samo naplaćuje utrošenu vodu, a ne održava priključak.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije