Klinike ga odbijale jer je loš pacijent za imidž bolnice: Vojkan pomogao beskućniku koji je oboleo od raka

S.V.

17. 10. 2019. u 17:02

Клинике га одбијале јер је лош пацијент за имиџ болнице: Војкан 
помогао бескућнику који је оболео од рака

Vojkan Krstić sa obolelim Radenkom Lazovićem

Vojkan Krstić pomogao beskućniku iz Beograda koji je oboleo od raka grla
ZBOG nepostojanja ličnih dokumenata, Radenko Lazović (55) koji je oboleo od raka grla, godinama nije mogao da se leči u nekoj od zdravstvenih ustanova. Rodom iz Republike Srpske, poznat pod nadimkom Džipi, u Srbiju je došao devedesetih godina i do danas živi kao beskućnik. Nikada nije vadio dokumenta, a jedina identifikaciona knjižica mu je pasoš SFRJ iz 1980. godine, koji je odavno nevažeći.

U pomoć mu je pritekao prijatelj Vojkan Krstić, regionalni humanitarac i načelnik Spasilačkog centra Srbije, koji mu je pomogao da pokrene proceduru za dobijanje ličnih dokumenata i zbrinuo ga u Klinički centar Srbije.


- Razumeo sam razloge koji su otežavali proces Džipijvog prijema u neku od zdravstvenih ustanova - kaže Krstić. - Država je uspostavila sistem koji je jednak za sve i u ovom slučaju pokazala razumevanje i maksimalno izašla u susret, u smislu ubrzanja procedura za dobijanje državljanstva. Lekari i celo medicinsko osoblje KCS pokazali su veliku humanost i razumevanje, što nije bio slučaj sa pojedinim privatnim klinikama.


Krstić je pokušavao da mu omogući lečenje u nekoj od privatnih zdravstvenih ustanova, ali su ga redom odbijale jer je "loš pacijent za marketing bolnice".


PROČITAJTE I: „Dajte ja ću platiti i skućiti familiju”: Marija Šerifović besna posle izbacivanja porodice na Dorćolu


- S obzirom na kompletnu situaciju i administrativne probleme, odlučio sam da o svom trošku pomognem Radenku angažujući privatnu bolnicu, koja je bila voljna da uradi osnovne analize i zakaže operaciju, ali su odustali od dalje saradnje kada su videli koliko je složena situacija. Hteo sam da se obavežem ugovorom o donaciji, da ću snositi sve finansijske troškove i nakon operativnog zahvata i time da garantujem da bolnica ni u čemu neće biti oštećena. Najviše sam gnevan zbog odugovlačenja, jer je u njegovom stanju svaki minut važan. Nemam želju za medijskim eksponiranjem, već da kao čovek skrenem pažnju javnosti, jer svako od nas sutra može biti u ovoj situaciji.Humanitarac ističe da Lazovića poznaje ceo Kumodraž, te da je reč o dobrom čoveku.

- Kad sam pre nekoliko godina i sam bio u bolnici, Džipi mi je svaki dan dolazio u posetu na drugi kraj grada, i to peške. Učiniću sve što mogu da se ovom čoveku pomogne.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije