Predstavnici Združene akcije „Krov nad glavom“ i solidarni građani okupili su se u utorak u Dunavskom keju 30, kako bi pružili podršku porodici Osmani zbog rušenja njihovog jedinog doma.


Kako navodi Krov nad glavom, policija je prvo blokirala ulaz u kuću.


U kući se nalazi bolesna žena i hitna pomoć je stigla da pruži asistenciju pri izbacivanju porodice izjedinog doma. Porodica Osmani godinama živi u kući u ulici Dunavski kej 30 na Dorćolu. Međutim, njihova kuća, izgrađena još 1934. godine je 2015. izbrisana iz zemljišnih knjiga, kao da uopšte ne postoji. Nakon četiri godine čekanja i niza žalbi i zahteva, Seladin Osmani je konačno dobio odobrenje da svoju kuću ponovo upiše u zemljišne knjige. Ali pre nego što je ovo rešenje postalo pravosnažno, samo par dana kasnije, iz Grada stiže i rešenje o rušenju kuće“, navode u saopštenju.


Ističu da nije jasno kako je odavno izgrađena i legalno uknjižena zgrada volšebno izbrisana sa parcele na kojoj se nalazi.


PROČITAJTE I: Prinudni upravnik i za privatnu kuću


Gradska vlast i druge nadležne institucije su opet pokazale da su brze kad treba rušiti kuće i pomagati „investitorima“, a spore i nepouzdane kad god običan čovek treba da se izbori za svoja prava.Sama porodica Osmani jasno ističe da je spremna da se odseli, ako je zemljište na kom se nalazi njihova kuća potrebno za nekakav projekat od nacionalnog značaja – ali da Grad ne može da ruši njihov jedini dom a da im ne obezbedi drugo, trajno rešenje“, dodaju u saopštenju.


Bolesnu ženu su izneli iz kuće na nosilima i odvezli u bolnicu.