NOVO taksi udruženje "Novi taksi - moj taksi" osnovano je u utorak, a ugovor o osnivanju potpisali su direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić i Milorad Đokić, predsednik novoformiranog udruženja "Novi taksi", bivši sekretar Ugovorne privredne taksi komore.

Guberinić je još pre desetak dana najavio osnivanje novog taksi udruženja, i pozvao "poštene taksiste" da im se pridruže obećavši da će im pomoći oko vraćanja duga za porez državi i garantovao mesečnu zaradu od 150.000 dinara.

- Kada sam rešio da se odazovem pozivu i vidim šta CarGo nudi, sreo sam još stotinak svojih kolega, koji imaju dugovanja i koji su u opasnosti da ostanu bez dozvola za taksiranje ako do 6. novembra ne uđu u reprogram. CarGo im je pružio ruku i odgovorio rešenjima - naveo je Milorad Đokić, koji tvrdi da je svoj dug državi izmirio 2016, bez reči o kojoj sumi se radilo.

Pročitajte još - ZAVRŠEN 11. PROTEST TAKSISTA: Optužili premijerku, izvinili se građanima i najavili štrajk glađu(FOTO/VIDEO)

Na pitanje novinara koliko će CarGo dati novca za izmirenje dugova takista koji su im se priključili, a koji imaju aktivne taksi dozvole, Guberinić je rekao da ne znaju još o kojoj je svoti reč, ali da to sigurno nije celokupan dug.

Podsećamo, od 6.453 registrovanih taksista u Beogradu, njih 3.931 duguje za porez, a ukupan dug je 2,9 milijardi dinara. Ukoliko ne sklope ugovor sa Poreskom upravom o reprogramu, izgubiće dozvole za taksiranje.

Taksistima je zasmetala činjenica što Guberinić, koji ih je od početka zvao neplatišama, sada, kako kažu, formira taksi udruženje sa najvećim dužnicima.