Incident posle promocije: Zapalili knjige, nasrnuli na Vesića

15. 10. 2019. u 10:38

Инцидент после промоције: Запалили књиге, насрнули на Весића

Foto Printscreen

Aktivisti Saveza za Srbiju izazvali incident posle predstavljanja dela zamenika gradonačelnika u Galeriji "Progres". Vesić: Đilasova politika je nacizam

SENKU na promociju "Knjige o Beogradu" zamenika gradonačelnika bacila je grupa aktivista Saveza za Srbiju koja je po završetku promocije pokušala fizički da se obračuna sa Goranom Vesićem.

U trenutku kada je izlazio iz zgrade "Progresa", rulja se ustremila na njega uz pogrdne reči, ne dozvoljavajući mu da krene Knez Mihailovom ulicom. Prethodno su ometali nastup govornika, duvajući u pištaljke i puštajući zvuk sirene za vazdušnu opasnost.

Čelnici SzS, među kojima je bio funkcioner Jeremićeve Narodne stranke Branko Miljuš, još pre dolaska gostiju opkolili su galeriju. Vrhunac je bio kada su počeli da pale Vesićevu knjigu, iako su znali da prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe.

Goran Vesić nazvao je nacizmom ono što je opozicija priredila izpred galerije "Progres":


PROČITAJTE JOŠ: KNjIGA O BEOGRADU U 60 SLIKA: Promocija zbirke kolumni zamenika gradonačelnika Gorana Vesića u "Progresu" (FOTO)

- Spaljivanje knjiga, kojim su Hitlerovi nacisti najavili spaljivanje Evrope, bilo je i ostalo ideal svih nacističkih pokreta. Verovatno dodatno osveženi bezumnim činom paljenja srpske robe od strane Haradinajevih pristalica, istomišljenici i podržavaoci te politike predvođeni Draganom Đilasom građanima Beograda, Srbije i celog sveta s ponosom su pokazali pravo lice nacizma.

Prema njegovim rečima, knjiga koju je Đilas spaljivao je prodavana za lečenje devetogodišnjeg deteta:

- Koliko neko mora da bude bolestan kao što je Đilas da otima novac za lečenje deteta. Razumem frustraciju polupismenog Đilasa, jer sam ja napisao knjigu, a on to nije bio u stanju. A mogao bi da počne, recimo, s knjigom u kojoj bi objasnio kako je dok je bio na vlasti imao promet u svojim firmama od 619 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)