MUKE GRAĐANA ZBOG PROTESTA TAKSISTA: Na pregled u cik zore

A. Klisurić

11. 10. 2019. u 09:52

МУКЕ ГРАЂАНА ЗБОГ ПРОТЕСТА ТАКСИСТА: На преглед у цик зоре

Foto: N.Skenderija

Privremeni prekid saobraćaja pogađa mnogobrojne grupe građana, pogotovo one koji moraju kod lekara
OSIM što blokira Beograđane, protest taksi vozača utiče i na građane iz drugih gradova Srbije, koji u Beograd dolaze iz raznih razloga. Mnogi od njih uputili su se kod lekara u cik zore, kako ne bi zakasnili na odavno zakazane preglede.

Reporteri "Novosti" uverili su se da bolesnima nije lako ispred Poliklinike Kliničkog centra Srbije.


- Došao sam taksijem sa Ceraka, nije bilo gužve. Prevozim se isključivo taksijem, s obzirom na to da se krećem uz pomoć hodalice - ispričao nam je Duško Ignjatović. - Završio sam pregled kod lekara, ali moraću da sačekam ispred Kliničkog centra dok se ne okonča protest.


Međutim, nedugo posle našeg razgovora, Duško je ipak ušao u jedno od vozila parkiranih kod ulaza, očigledno taksija, ali bez oznake.


Pacijenti iz unutrašnjosti su, za "Novosti", uglavnom svedočili da su morali da dođu nekoliko sati pre zakazanog termina.


PROČITAJTE I: KIŠA SKRATILA PROTEST: Uz poruku premijerki da neće prestati sa blokadama, taksisti počeli da se razilaze (FOTO/VIDEO)- Ovo je strašno, došla sam danas na pregled koji sam čekala mesec dana. Čula sam za proteste i stigla sam u 11.30, a pregled mi je zakazan za 15.30 - ispričala nam je Gordana Mikić. - Nije mi jasno zašto protestuju kad dobro zarađuju. Mojim rođacima koji su došli iz inostranstva naplatili su 20.000 dinara za obilazak grada.

Bilo je i onih koji nisu znali za blokadu Beograda.


- Dovela sam ćerku kod lekara. Iz Novog Pazara smo stigle u 8.00 u Beograd. Imale zakazan pregled za 12.00. Sreća pa smo poranile, nismo znale da je grad blokiran - rekla je Novopazarka.


Tek su po dolasku u Beograd saznale za protest, ali ne razumeju zašto je blokiran ceo grad.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Draga NIKOLIĆ

11.10.2019. 10:07

Neznam šta čeka država? To je bezobrazluk šta rade ti taksisti. Posle će da se žale da nemogu da plate porez. Konkurencija mora da postoji pa nek se bore za svoje mušterije. Neznam šta radi ministarka daobraćaja ? Glavni grad zakrčen ljudi se pate i muče a ona po sistemu "trla baba lan da joj prodje dan"

ana

11.10.2019. 10:29

Ne razumem, u kom trenutku ce policija poceti da pise kazne sve nedozvoljene radnje koje obavljaju taksisit? Od kad je moguce parkirati auto na sred ulice i za to ne platiti kaznu? Ja kad bih to uradila odmah bi mi pauk odneo auto, a taksistima se tolerise. Da su im svakog dana pisali kazne za sve prekrsaje koje su pravili (ukljucujuci prolazak na crveno svetlo, parkiranje a kolovozu itd) do sad bi se smirili.

aksa

11.10.2019. 11:34

Nisu muke gradjana zbog taksista vec zbog onih sto ne postuju zakon. Ako mogu da nas voze na divlje mozemo i kod nadrilekara. Malo su jeftiniji.