OSIM što blokira Beograđane, protest taksi vozača utiče i na građane iz drugih gradova Srbije, koji u Beograd dolaze iz raznih razloga. Mnogi od njih uputili su se kod lekara u cik zore, kako ne bi zakasnili na odavno zakazane preglede.

Reporteri "Novosti" uverili su se da bolesnima nije lako ispred Poliklinike Kliničkog centra Srbije.


- Došao sam taksijem sa Ceraka, nije bilo gužve. Prevozim se isključivo taksijem, s obzirom na to da se krećem uz pomoć hodalice - ispričao nam je Duško Ignjatović. - Završio sam pregled kod lekara, ali moraću da sačekam ispred Kliničkog centra dok se ne okonča protest.


Međutim, nedugo posle našeg razgovora, Duško je ipak ušao u jedno od vozila parkiranih kod ulaza, očigledno taksija, ali bez oznake.


Pacijenti iz unutrašnjosti su, za "Novosti", uglavnom svedočili da su morali da dođu nekoliko sati pre zakazanog termina.


PROČITAJTE I: KIŠA SKRATILA PROTEST: Uz poruku premijerki da neće prestati sa blokadama, taksisti počeli da se razilaze (FOTO/VIDEO)- Ovo je strašno, došla sam danas na pregled koji sam čekala mesec dana. Čula sam za proteste i stigla sam u 11.30, a pregled mi je zakazan za 15.30 - ispričala nam je Gordana Mikić. - Nije mi jasno zašto protestuju kad dobro zarađuju. Mojim rođacima koji su došli iz inostranstva naplatili su 20.000 dinara za obilazak grada.

Bilo je i onih koji nisu znali za blokadu Beograda.


- Dovela sam ćerku kod lekara. Iz Novog Pazara smo stigle u 8.00 u Beograd. Imale zakazan pregled za 12.00. Sreća pa smo poranile, nismo znale da je grad blokiran - rekla je Novopazarka.


Tek su po dolasku u Beograd saznale za protest, ali ne razumeju zašto je blokiran ceo grad.