Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda podnela je krivične prijave protiv osoba koje su u subotu, 5. oktobra, oko 20 sati uništavale granitne kocke na Trgu Republike u Beogradu, saopštio je Beoinfo.

Prijave su podnete protiv R. D, R. J, K. M, V. T, P. V. i B. B. i drugih koji su učestvovali u uništavanju imovine grada Beograda.

PROČITAJTE JOŠ - TAKSISTI ISPRED ZGRADE VLADE: Sledeće nedelje protesti od 14 do 17 časova, uvode se još dve trase, u planu blokada Slavije i mosta Gazela! (FOTO)

Krivične prijave su podnete protiv osoba sa snimaka koje su sami učesnici demonstracija i mediji objavljivali, a na osnovu informacija o identitetu koje su građani dostavili Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju, navodi se u saopštenju.

Direkcija podseća da ovo nije prvi put da grupe huligana napadaju radnike koji rade na rekonstrukciji gradskih ulica i uništavaju imovinu grada Beograda, saobraćajne znake, zaštitne ograde, i apeluje da se počinioci ove i sličnih nelegalnih radnji sankcionišu, navodi se u saopštenju.