Fića se trka kao mladić

A. V. V.

06. 10. 2019. u 09:41

Фића се трка као младић

"Fićisti" uživali u razgledanju / Foto K. Mihajlović

Izložba "zastava 750" održana u subogu ispred Gradske opštine Zvezdara. Posetioci su imali priliku da vide modele "zastave" 750 i 850 iz Srbije i čitavog regiona

IZLOŽBA popularnih "fića", automobila marke "zastava 750", upriličena je u subogu na platou ispred zgrade Opštine Zvezdara, a svoja vozila predstavilo je 40 vlasnika. Posetioci su imali priliku da vide modele "zastave" 750 i 850 iz Srbije i čitavog regiona, kao i nekoliko trkačkih vozila i oldtajmera.

- "Fiću" imam od svoje 17 godine, a vozio sam je na trkama prvi put 1979. godine na Avali sa 24 godine - priča za "Novosti" Radoslav Jović, vlasnik dva automobila. - Teško ga je pripremiti za trku, pogotovo danas jer je auto prestao da se proizvodi još 1985. godine. Međutim, ja još uvek imam delova u izobilju koje koristim da bi pripremio auto za takmičenje. Nastupiću posle pet decenija 12. i 13. oktobra na Avali i boriću se za 3. mesto na šampionatu u ovoj sezoni.


PROČITAJTE JOŠ: Otvoren prvi vrtić u okviru "Beograda na vodi" (FOTO)


Izlaganje automobilskog simbola bivše SFRJ organizovalo je Beogradsko udruženje "fićista" uz podršku GO Zvezdara.

Tradicionalna izložba oldtajmera održana je u subogu i na parkingu ispred GO Rakovica, a organizovana je u sklopu manifestacije "Dani Rakovice", kojom se obeležava 14. oktobar, Dan opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije