DOK Skadarlija još čeka zamenu kaldrme na potezu od kafane "Tri šešira" do česme, stanje kamena dodatno pogoršavaju nesavesni vozači koji automobilima ulaze u boemsku čevrt. Kapija iz pravca Gospodar Jevremove ulice više nema stražara, pa i mimo predviđenog vremena za dostavna vozila, kola ovde ulaze i izlaze kao da je reč o parkingu.

Kako su se uverili reporteri "Novosti", vrata kapija juče su i u popodnevnim terminima bila širom otvorena, a na središnjem delu Skadarske ulice nanizano nekoliko automobila. Iako bi dostava namirnica za restorane trebalo da bude dozvoljena samo do 9 časova, više nema ko da ih kontroliše.

PROČITAJTE JOŠ - Si-En-En Travel o Beogradu: "Beli feniks" koji se neprestano razvija

- Ranije je na kapiji u Gospodar Jevremovoj stajao stražar, koji je otvarao kapije u prepodnevnim satima kada treba da stigne roba za restorane - tvrdi jedan od vlasnika lokala u Skadarliji. - Kao što možete da vidite, sada svako dolazi kada mu odgovara i nema nikakvog reda. Obnovu ovog poteza gde je i naša kafana su odlagali više puta, a, koliko sam čuo, još se ne zna kada će je raditi. Do tada automobili dodatno lome kaldrmu.

Ključevi kapije ranije su bili u nadležnosti Opštine Stari grad, koja je upošljavala stražare, ali taj posao više nije u njihovoj nadležnosti.