Traže sastanak sa predsednikom

L. Đ. T.- S. B. M.

četvrtak, 03. 10. 2019. u 08:43

Траже састанак са председником

Taksisti okupljeni oko zgrade Vlade Srbije Foto N. Skenderija

Taksi preduzetnici, koji su i juče blokirali ulice, najavljuju nove zahteve od ponedeljka. Profesor Vujanić: CarGo radi po propisima

NEZADOVOLjNI taksisti su i juče, četvrti dan zaredom, nastavili sa protestnom vožnjom i blokadom šireg centra grada. Tvrde da neće odustati od protesta sve dok nadležni ne počnu da sprovede Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, i ugase aplikacije CarGo i "Kameo". Nadaju se, od ponedeljka, i razgovoru sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem. Povodom protesta, oglasio se profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić, navodeći da CarGo radi u skladu sa svim propisima.

Zahlađenje i kiša koja je padala prethodnog dana nisu uticali na odluku taksista da nastave sa blokadom grada, koja je trajala tri sata. Kao i prethodnih dana, tačno u podne počeli su da se okupljaju na četiri lokacije. Protestna vožnja završena je ispred zgrade Vlade, gde su se okupljenim taksistima obratili Aleksandar Bijelić, predsednik "Satusa", i Boško Vukojević, iz Taksi komore.

PROČITAJTE JOŠ - BLOKADA BEOGRADA, DAN 4: Okončan protest taksista

- Tražićemo hitan prijem i kod predsednika Republike, da vidimo šta će on da nam kaže. Verujemo da on želi da nađe rešenje - istakao je Bijelić. - Protesta za vikend neće biti, ali od ponedeljka nastavljamo. U utorak ćemo sigurno imati informaciju šta radimo dalje, najverovatnije ćemo se razdvojiti na osam lokacija i tada ćemo krenuti sa blokadama. Neće biti samo vožnje, već i blokade, a i dopunićemo naše štrajkačke zahteve.

I dok taksisti blokiraju ulice i zahtevaju gašenje CarGo i "Kamea", koji "nisu zdrava konkurencija taksistima i koji neplaćanjem poreza štete državi", profesor Saobraćajnog fakulteta dr Milan Vujanić rekao je da "ne razume zahteve taksista koji danima maltretiraju građane jer CarGo radi u skladu sa svim propisima".

PROČITAJTE JOŠ - BLOKADA DO GAŠENjA APLIKACIJA: Taksisti dva prethodna dana paralisali prestonicu, isti scenario građane čeka i sredu

- CarGo nije taksi usluga, jer njihovu uslugu mogu da koriste samo članovi istoimenog udruženja. CarGo vozila ne koriste žutu traku, nema tabli, ne plaća se kešom, ne može se njihov prevoz poručiti zaustavljanjem vozila na ulici i samim tim nema nikakve sličnosti sa taksi uslugom - istakao je Vujanić.

Profesor kaže da taksisti protestuju, jer je na području njihovog grada došao još neko ko radi inovativan vid usluge, postao im konkurencija.

- Ali zamislite paralelu - kada je uveden "viber", da li se mobilni operater pobunio, i šta da rade hoteli kada su se pojavile onlajn agencije poput "Bukinga". Razumeo bih da taksisti traže da se poboljša njihova usluga, ali ne i zahtev da se ugasi konkurencija - rekao je profesor Saobraćajnog fakulteta.


OSNIVAJU HUMANITARNU FONDACIJU

PREDSEDNIK Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić najavio je osnivanje CarGo humanitarne fondacije, koja će nastaviti da pomaže svim ljudima koji se obrate za pomoć, a finansiraće se tako što će kompanija CarGo Technologies od svake pružene usluge deo novca direktno uplaćivati na račun fondacije.

- Trenutno pokrećemo proceduru za osnivanje fondacije, jer nam je cilj da sve bude transparentno, kao što je to i sam CarGo - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Naxis605

04.10.2019. 11:24

Mogu clanovi te I takve firme da se medjusobno vozikaju koliko god hoce ali nesmeju da naplacuje voznje sobzirom da nemaju potrebne dozvole za prevoz putnika I uz to su fizicka lica a prevozom putnika smeju da se bave samo pravna lica.

Rh+

04.10.2019. 11:30

To sto to udruzenje pokrece humanitarnu fondaciju nece im obezbediti potrebne dozvole za rad. Ostaju van zakona.