TRAMVAJ marke KAF na liniji 13 u smeru ka Novom Beogradu ispao je iz šina juče oko 12.23 na Mostu na Adi, a tom prilikom lakše je povređena jedna ženska osoba i pričinjena je manja materijalna šteta.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, za nezgodu na šinama, kriv je vozač koji je upravljao tramvajem, i to vozeći 60 kilometara na čas, a dozvoljena brzina je 40 kilometara na čas. Vozač će, navodno, biti suspendovan.


Pročitajte još - Tramvaj izleteo iz šina posle sudara, poginuo pešak, sedmoro povređeno; Automobil prošao kroz crveno? (FOTO/VIDEO)

Linije 11 i 13 bile su preusmerene i kretale su se preko Starog savskog mosta. Dežurne ekipe GSP ubrzo su izašle na teren i oko 14.00 tramvaj je uspešno odšlepan sa mosta. Nakon događaja obavljen je uviđaj, a istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se incident dogodio, odnosno razloge koji su doveli do iskakanja tramvaja iz šina, navodi se u saopštenju JKP GSP "Beograd". Kako je istakao direktor GSP "Beograd" Radiša Momčilović, formirana je komisija koja je na terenu.

- Komisija, koju čine predstavnici izvođača radova, projektanta, GSP i Direkcije za građevinsko zemljište utvrdiće činjenice. S naše strane, očitaće se brzina kojom se tramvaj kretao kako bi se utvrdilo da li je bilo prekoračenja brzine. Tramvajski saobraćaj na ovoj deonici bio je prekinut, a uspostavljen je sinoć u 19.30 - istakao je Momčilović.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević je precizirao da je zbog iskakanja tramvaja iz šina, došlo do manjeg oštećenja na tramvajskom koloseku, koje će biti sanirano.

Zato će saobraćaj na Mostu na Adi u subotu biti privremeno obustavljen, sa planom nastavka redovnog i nesmetanog tramvajskog saobraćaja preko mosta u nedelju, 6. oktobra, naveo je Vasiljević.