PETICIJOM PROTIV PARKINGA: Zvezdarci potpisali primedbe na nacrt plana detaljne regulacije oko Batutove

S. VIDAČKOVIĆ

02. 10. 2019. u 13:41

ПЕТИЦИЈОМ ПРОТИВ ПАРКИНГА: Звездарци потписали примедбе на нацрт плана детаљне регулације око Батутове

Foto P. Mitić

Protive se proširenju ulica i spremaju se za javnu raspravu 7. novembra
VIŠE od 1.200 sugrađana sa Zvezdare potpisalo je peticiju protiv Nacrta plana detaljne regulacije koji predviđa proširenje ulica na potezu od Batutove do OŠ "Marija Bursać" i pretvaranje zelene oaze na uglu ulica Preševske i Đoke Vojvodića u parking.


Grupa Beograđana pod neformalnim imenom "Sačuvajmo zelenu Zvezdaru", podnela je Sekretarijatu za urbanizam tekst primedaba sa 1.200 potpisa kojim ukazuju na "nedostatke, previde, nepravilnosti" u pomenutom Nacrtu. Rok za podnošenje primedaba ističe sredu, a javna rasprava zakazana je za 7. novembar.


- Borimo se za očuvanje kvaliteta života građana i građanki koji tu žive i nismo saglasni sa idejom da se sužavanjem trotoara i stvaranjem novih ulica namenjenih kolskom saobraćaju, naš kraj i svakodnevni život unište bukom i smogom - kažu Zvezdarci. - Ukoliko bi postojeće rešenje bilo realizovano, došlo bi do velikog priliva saobraćaja u ovaj deo grada.


PROČITAJTE JOŠ: Peticija protiv radova u centru Valjeva


Takođe, sugrađani navode da neće dozvoliti da park na uglu Preševske i Đoke Vojvodića bude pretvoren u parking, te da će "i telima braniti svoje poljanče", ukoliko neko pokuša da seče stabla.

- Naše nadanje i očekivanje je da će gradska vlast imati sluha za naše zahteve i da će, u skladu sa ciljevima da 25 odsto teritorije Beograda pretvore u zelenu površinu, odustati od pretvaranja ovog dela Zvezdare u betonsku i sivu zonu.


Stanari zvezdarskih ulica ponovo će se u petak okupiti u parku na uglu Preševske i Đoke Vojvodića, kako bi skrenuli pažnju nadležnih na svoje zahteve.


POTPISALI ŽITELjI 13 ULICA


PETICIJU su potpisali žitelji 13 ulica Zvezdare. Trenutnom planu protive se stanovnici Čingrijine, Bana Ivaniša, Đoka Vojvodića, Vojvode Sime Popovića, Preševske, Dimitrija Tucovića, Učitelja Miloša Jankovića, Spase Garde, Hektorovićeve, Geršićeve, Milana Rakića, Belopalanačke i Brsjačke.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije