DžENTLMENI obučeni u odela od tvida, provozali su se u nedelju ulicama prestonice na svojim vintidž motorima. Manifestacija The Distinguished Gentlemans Ride održava se od 2012. godine, kako bi podsetila mušku populaciju na važnost preventive u borbi protiv tumora prostate i samoubistava.

- Prema podacima, dnevno od tumora prostate umre više od 1.000 ljudi, a od pet samoubistava, tri su počinili muškarci. Do sada je za ove značajne oblasti zdravlja muškaraca, ovom akcijom prikupljeno više od 12 miliona dolara, jer svako ko želi da se vozi mora da uplati donaciju. Sredstva se distribuiraju centrima u svetu koji se bave istraživanjem na ove teme - rekao je Sveta Simić, pokretač ove inicijative u Srbiji za "Novosti".


PROČITAJTE JOŠ:
Nadmetanje za 730 izgubljenih predmeta

I ove godine džentlmeni i njihove dame vozili su svoje dvotočkaše gradom. Mogli su da učestvuju samo oni koji su se prijavili na jedinstvenom svetskom sajtu i koji su ispoštovali pravila odevanja. Prema podacima, ovaj humanitarni globalni fenomen, u nedelju je okupio više od 130.000 ljudi u 110 zemalja sveta i 700 gradova.