SPORTSKI dan SD "Ušće" organizovan je u nedelju na poljani pored solitera Šest kaplara. Neformalni praznik Bloka 21 organizovan je po drugi put, sa željom da druženje poslednjeg vikenda septembra postane tradicija. Okupili su se mladi i stari, sa željom da promovišu pet sportskih disciplina: streljaštvo, fudbal, košarku, stoni tenis i šah.

Zelena međuparkovska površina u blizini solitera, vrvela je u nedelju od komšija Novobeograđana, odnosno stanovnika MZ Ušće. Na mini-terenima su se igrali fudbal i košarka. Ljubitelji igre na 64 polja, od sedam do 77 godina, igrali su svoje partije šaha, i među svom tom grajom razmišljali o potezima kojima bi nadvladali protivnike.

- Manifestaciju smo organizovali po drugi put u cilju oživljavanja sportskog duha naše mesne zajednice. Ideja je da naše rekreativne klubove za košarku, fudbal, streljaštvo, stoni tenis i šah omasovimo, da dovedemo nove klince na treninge. Utakmice se igraju u dve kategorije, mlađi i stariji. Spremili smo i pehare za najuspešnije.


PROČITAJTE JOŠ:
"Bitolj" gosti goste 80 godina

Među posetiocima bili su i Jasna Šekarić, Bogdan Obradović, golman Milan Borjan. Među njima bio je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i bivši košarkaški trener Božidar Boža Maljković.- Ova naša mesna zajednica je svojevrsni fenomen po svojoj genijalnosti i ludostima. Iz nje su potekli mnogi naši velikani iz oblasti sporta, glume, književnosti... Podržavam ideju ovih mladih ljudi i promociju sporta, jer su nam deca na ulici umesto na terenu - kaže za "Novosti" Maljković, jedan od osnivača streljačkog kluba "Novi Beograd - Ušće".


PASULj

DOBRO druženje bilo je začinjeno i gurmanlucima. Kuvao se pasulj, a bilo je i roštilja. Za sve posetioce ručak je bio besplatan, zahvaljujući lokalnim restoranima i prodavnicama brze hrane, koji posluju u Bloku i koji su želeli da daju svoj doprinos.