Usvajanjem više odluka, među kojima je i o potpisivanju ugovora sa Evropskom investicionom bankom (EIB) za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, završeno je današnje zasedanje gradskog parlamenta.

Grad će u projekat kanalizacije uložiti 13 miliona evra iz sopstvenih prihoda i uzeti kredit od EIB-a u iznosu od 35 miliona evra, o čemu bi ugovor trebalo da bude potpisan u naredne dve sedmice.

Nakon potpisivanja ugovora biće raspisan tender za izvođača, dok su projektovanje i izgradnja predviđeni u jednom tenderu, fazno.

Izgradnja prvih delova kanalizacije na levoj obali Dunava trebalo bi da počne na proleće.

PROČITAJTE JOŠ - GRADNjA BESPRAVNIH OBJEKATA U BEOGRADU: Rušenje posle devetog sprata

Odbornici su usvojili izmene i dopune odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga prema kojima će JKP “Infostan” ubuduće naplaćivati komunalne usluge u svih 17 beogradskih opština.

JKP "Infostan" ubuduće će naplaćivati komunalne usluge u svih 17 beogradskih opština, predviđeno je izmenama i dopunama odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga, koje su usvojili danas odbornici Skupštine grada Beograda.

Prigradske opštine su, pojasnio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, do sada naplaćivale komunalne usluge preko svojih komunalnih preduzeća, a sada će na teritoriji čitavog Beograda to raditi jedno preduzeće - "Infostan".

Odlučeno je i da se u Beogradu podigne spomenik 28. predsedniku SAD Vudrou Vilsonu, koji će se nalaziti u okviru istoimenog bulevara.

Inicijativu da Beograd dobije spomenik 28. predsedniku SAD Vudrou Vilsonu podneo je predsednik Aleksandar Vučić, u svojstvu građanina.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da će spomenik