SVE pešačke zone u kojima se nalaze potapajući stubići, ubuduće će se pratiti iz Kontrolno-operativnog centra "Parking servisa". Ovaj centar kontroliše 12 lokacija, od kojih je sedam u centru grada, a pet u Zemunu.

- Reč je o najmodernijim potapajućim stubićima sa kamerama koji se koriste i u Nemačkoj, a pomoću kojih bez teškoća kontrolišemo ko ulazi u pešačku zonu, a ko ne sme da uđe - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je u sredu posetio ovaj centar. - Mogu da uđu stanari koji žive u pešačkoj zoni sa posebnim nalepnicama Sekretarijata za saobraćaj, kola Hitne pomoći i dostavna vozila u predviđenom vremenu. Tako se na vrlo efikasan način rešava bilo kakvo zaklanjanje potapajućih stubića jer postoje dve patrole Komunalne milicije koje će odmah reagovati i naplatiti kazne.

Vesić je istakao i da je raspisan tender za još 14 lokacija koje će biti pokrivene potapajućim stubićima, među kojima je i Kosančićev venac.

- Na taj način ćemo zaštititi pešačku zonu i uz taj restriktivni saobraćaj omogućavati da mogu da uđu samo oni koji imaju pravo - rekao je Vesić.


PROČITAJTE JOŠ - VOZAČI, OD SUBOTE VELIKA PROMENA NA GRADSKIM ULICAMA: Kontrolisan ulazak vozila u pešačku zonu na ovim lokacijama