Sve spremno za kićenje prestonice

M. STANOJKOVIĆ

četvrtak, 19. 09. 2019. u 19:00

Све спремно за кићење престонице
Ekipe "Javnog osvetljenja" uskoro počinju da postavljaju novogodišnju rasvetu širom Beograda. Ove godine nema kupovine novih ukrasa, za montažu biće izdvojeno do 50 miliona

EKIPE JP "Javno osvetljenje" spremne su da počnu sa postavljanjem novogodišnje dekoracije, a za poslove montaže biće izdvojeno između 40 i 50 miliona dinara. Montiranje svetiljki i lampiona trajaće pedesetak dana, a trebalo bi da počne do oktobra. Nakit će da zasvetli pre otvaranja manifestacije "Beogradska zima", koja počinje oko 20. novembra.

Programom poslovanja "Javnog osvetljenja" u stavci "novogodišnja rasveta" za ovu godinu planiran je iznos od 204 miliona dinara, ali se od tih para neće nabavljati nova praznična dekoracija - kaže direktor "Javnog osvetljenja" Aleksandar Cincar Poposki. - Taj iznos se odnosi na troškove amortizacije, demontaže, montaže i osiguranja.

U cifru od 204 miliona dinara, prema objašnjenju Cincara Poposkog, osim amortizacije angažovane novogodišnje opreme, ulaze i troškovi održavanja i čuvanja opreme, odnosno zakup magacina.

- Troškovi su i za angažovanje radne snage na montaži i demontaži opreme, kao i angažovanje specijalnih vozila i mašina i troškovi pomoćnog materijala. Pošto smo prošle godine imali mnogo problema sa uništavanjem rasvete, ove godine smo je osigurali, pa je i to deo ukupne potrošnje - objašnjava direktor.


PROČITAJTE JOŠ - Postavljeni lampioni


Od celokupnog iznosa opredeljenog za prazničnu dekoraciju, 24 miliona dinara u martu je naplaćeno za poslove demontaže prošlogodišnje praznične rasvete. Grad će se, kako ističu u ovom gradskom preduzeću, ove godine okititi starim ukrasima.


PROŠLE ZIME 300 MILIONA

GRAD je prošle godine u dekorativno prazanično osvetljenje uložio oko 300 miliona dinara, skoro duplo više nego 2017. kada je izdvojeno oko 170 miliona dinara. A tokom prošlih praznika sijalo je 20 lokacija više nego ranijih godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

sale

19.09.2019. 19:41

Dobar biznis ova rasveta , ko bi rekao a da preskocimo jednu godinu a taj novac da ulozimo u nesto pametnije...