ULAGANjE u obrazovanje i dečju zaštitu, jedan je od prioriteta gradskih vlasti. Majstori su se "uselili" u škole i obdaništa, a vrednost trenutnih građevinskih radova u školama i predškolskim ustanovoma je oko 800 miliona dinara. Najveća investicija u ovom trenutku, vredna 545,7 miliona dinara, svakako je izgradnja nove škole u Leštanima.

Međutim, pažnju javnosti posebno je izazvao vrtić u zemunskom naselju Altina, koji je otvoren prošle nedelje. Posle dve godine radova, u njega se uselilo oko 200 mališana.

Pročitajte još - Dogodine u prestonici i devet montažnih obdaništa

Površina novog obdaništa je 1.534 metra kvadratna, a najmlađi će biti podeljeni u četiri jaslene i šest vrtićkih grupa. Vrednost celokupne investicije je oko 120 miliona dinara, a otvaranje novog vrtića doprineće smanjenju liste čekanja.

Među najznačajnijim investicijama Grada svakako je postavljanje temelja za četiri montažna vrtića, u Filmskom gradu, u Novogradskoj ulici u Zemunu, Bežanijskoj kosi i Obrenovcu, od planiranih 17. Mesta će biti za 775 mališana, koji će se useliti početkom sledeće školske godine.

Pročitajte još - Za dve godine 15 novih obdaništa

Od početka godine do avgusta, Grad je uložio više od 500 miliona dinara u opremu za škole i vrtiće. Vrednost svih, trenutno aktivnih građevinskih radova, iznosi oko 800 miliona dinara.

Vrtić "Lazar" Altina

Poređenja radi, 2012. i 2013. godine, budžet grada za sektor obrazovanja bio je 86 miliona evra, a danas je 190 miliona evra. Preporod u toku nove školske godine trebalo bi da počnu da doživljavaju i osmoletke "Vladislav Ribnikar", "Vladimir Rolović" i "Sveti Sava".


Osnovna škola u Leštanima

Osnovna škola "Pavle Savić" u Mirijevu, ove godine je prvi put postala škola sa najviše upisanih prvaka. U klupe je selo 310 mališana, pa je jasno da je ovom mladom naselju, koje se ubrzano širi, potrebna još jedna škola, pored postojećih.

OŠ "Petar II Karađorđević"

OŠ "Petar II Karađorđević"