REKONSTRUKCIJA ulica Džordža Vašingona i Cara Dušana, u sklopu obnove četiri bulevara, odlaže se do proleća. Potez od Drinčićeve do Tadeuša Košćuška, biće raskopan u aprilu sledeće godine, a radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja avgusta.

Iako je trebalo da radovi od Ruzveltove do Zoološkog vrta budu gotovi do kraja godine, od ove dinamike se odustalo.

- Sekretarijat za saobraćaj nam je skrenuo pažnju da bi valjalo odložiti radove zbog velikih saobraćajnih gužvi u gradu koje nastaju tokom obnove ulica - kaže za "Novosti" sekretar za investicije Luka Petrović. - Loše vreme i novogodišnja euforija dodatno bi uticali na sabraćajne zastoje, a nedostatak tramvaja na ovom potezu remeti kvalitet života građana. Zato smo prvo razgovarali sa izvođačem radova. Kada su rekli da što njih tiče nema problema, odlučili smo da obnovu ulica nastavimo od aprila. Ni EBRD, čijim kreditom se radovi finansiraju, neće praviti problem.

PROČITAJTE JOŠ:
Zemunskom ulicom od oktobra

Deo od Drinčićeve do Zoološkog vrta, koji je, prema aktuelnoj dinamici posla, trebalo da počne da se radi 7. oktobra, obnavljaće se sledeće. Taj deo je dug 1,3 kilometra i trebalo bi da bude završen do kraja avgusta 2020.

- Do 5. oktobra pustićemo u saobraćaj Ulicu kraljice Marije. Deo od Ruzveltove do Drinčićeve trebalo bi da bude prohodan za vozila i tramvaje u novembru, a sređivanje trotoara da se završi do 31. decembra - navodi Petrović.REKONSTRUKCIJA ISPOD KOLOVOZA


U dužini od 2,9 kilometara, kolika je dužina ova četiri bulevara, menjaju se vodovodne i kanalizacione cevi, tramvajske šine koje su dotrajale. Zbog posebne podloge koja se pod šine stavlja, smanjiće se i buka tramvaja. Po obnovi, rekonstruisane ulice će imati pet traka, široke trotoare, mesta za parkiranje, staze za slabovide, ambijentalnu rasvetu.