Bez vibracija ispod šina

B. BORISAVLJEVIĆ

16. 09. 2019. u 12:02

Без вибрација испод шина

Važna saobraćajnica spremna za vozila Foto: P. Milošević

Ulica 27. marta, na delu od Starine Novaka do Takovske, od ponedeljka otvorena za saobraćaj. Vesić: Hvala izvođačima na vrednom radu i građanima što su imali strpljenja
ULICA 27. marta, od Starine Novaka do Takovske, ponovo je otvorena za saobraćaj. Kako je najavio Goran Vesić, Ulica kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka, biće puštena za vozila u prvim danima oktobra. On je dodao da je u tom poslu bilo problema, jer instalacije nisu bile upisane kako treba. Od 19. septembra, za vozila će u potpunosti biti prohodna raskrsnica Takovske sa ulicama 27. marta i DŽordža Vašingtona.

Prema Vesićevim rečima, uz novi kolovoz u Ulici 27. marta, zamenjena je kompletna instalacija, vodovodna i kanalizaciona mreža, urađeni su novi trotoari, parking-mesta. On je dodao da je ispod novih šina postavljena podloga koja prianja, pa se više neće osećati vibracije. Vesić je zahvalio izvođačima na vrednom radu, kao i građanima koji su imali strpljenja.

- Svi koji žive u ulicama 27. marta i Kraljice Marije veoma dobro znaju na šta su ličile njihove ulice, koje decenijama niko nije sređivao, do pre samo nekoliko meseci - rekao je Vesić. - Izgled tih ulica je bio sramota za grad. Sada su ulice rekonstruisane i sada izgledaju kako treba da budu uređeni bulevari u jednoj evropskoj prestonici.

Govoreći o obnovi kolovoza oko Trg republike, Vesić je rekao da je počela popravka i ponovio da je "skandalozno" kako je izvođaču palo na pamet da napravi ulicu koju ne mogu da koriste biciklisti i motociklisti, već samo automobili.

- U današnje vreme se mora voditi računa o svim vidovima saobraćaja - naveo je on. - Mi smo grad koji se zalaže za razvoj biciklizma. Neverovatno je da se u centru napravi ulica gde biciklisti ne mogu da prođu.


OBNOVA KOCAKA

IZVOĐAČ radova angažovan na rekonstrukciji Trga republike će obnovu kocki na kolovozu uraditi o svom trošku i tu neće biti nikakvog popusta. Dao sam rok 35-40 dana. Počeli su da rade, i za njihovo dobro je da taj rok ne prekrše - oštar je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije