ULICA 27. marta, od Starine Novaka do Takovske, ponovo je otvorena za saobraćaj. Kako je najavio Goran Vesić, Ulica kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka, biće puštena za vozila u prvim danima oktobra. On je dodao da je u tom poslu bilo problema, jer instalacije nisu bile upisane kako treba. Od 19. septembra, za vozila će u potpunosti biti prohodna raskrsnica Takovske sa ulicama 27. marta i Džordža Vašingtona.

Prema Vesićevim rečima, uz novi kolovoz u Ulici 27. marta, zamenjena je kompletna instalacija, vodovodna i kanalizaciona mreža, urađeni su novi trotoari, parking-mesta. On je dodao da je ispod novih šina postavljena podloga koja prianja, pa se više neće osećati vibracije. Vesić je zahvalio izvođačima na vrednom radu, kao i građanima koji su imali strpljenja.

- Svi koji žive u ulicama 27. marta i Kraljice Marije veoma dobro znaju na šta su ličile njihove ulice, koje decenijama niko nije sređivao, do pre samo nekoliko meseci - rekao je Vesić. - Izgled tih ulica je bio sramota za grad. Sada su ulice rekonstruisane i sada izgledaju kako treba da budu uređeni bulevari u jednoj evropskoj prestonici.

PROČITAJTE JOŠ - Vesić: Završava se obnova 27. marta, saobraćaj od ponedeljka

Govoreći o obnovi kolovoza oko Trg republike, Vesić je rekao da je počela popravka i ponovio da je "skandalozno" kako je izvođaču palo na pamet da napravi ulicu koju ne mogu da koriste biciklisti i motociklisti, već samo automobili.

- U današnje vreme se mora voditi računa o svim vidovima saobraćaja - naveo je on. - Mi smo grad koji se zalaže za razvoj biciklizma. Neverovatno je da se u centru napravi ulica gde biciklisti ne mogu da prođu.


OBNOVA KOCAKA

IZVOĐAČ radova angažovan na rekonstrukciji Trga republike će obnovu kocki na kolovozu uraditi o svom trošku i tu neće biti nikakvog popusta. Dao sam rok 35-40 dana. Počeli su da rade, i za njihovo dobro je da taj rok ne prekrše - oštar je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.