Pukovnikova šesta sreća

A. V. V.

11. 09. 2019. u 13:15

Пуковникова шеста срећа

Gojko Lalović ispred stana - Foto P. Mitić

Izvršitelji i MUP pokušali da isele porodicu Lalović iz stana na Bežanijskoj kosi. Ministarstvo odbrane: Nije isplatio učešće predviđeno ugovorom

GOJKA Lalovića, pukovnika u penziji, i njegovu porodicu juče su pokušali prinudno da isele izvršitelji i policija iz stana u Vespučijevoj ulici 24 na Bežanijskoj kosi. Ovo je šesti pokušaj iseljenja porodice Lalović. Domaćin je čak pretio da će se zapaliti ukoliko ga izbace iz kuće. Ministarstvo odbrane tvrdi da on nema pravo na kvadrate koje koristi.

- Stan mi je regularno dodeljen rešenjem iz 2005. godine, dobio sam ga sa delom učešća ličnih sredstava. Trebalo je da se uselim na dan dodele rešenja, međutim, useljenje je prolongirano za 2008. godinu zbog toga što su navodno nedostajala sredstva - priča za naš list Lalović. - Te 2008. godine promenile su se usluge učešća, a Ministarstvo odbrane tvrdi da učešće nije uplaćeno i da moram izaći iz stana.

Pukovnik Lalović je, kako kaže, nezakonito oteran u penziju 2005. godine.

S druge strane, Ministarstvo odbrane obrazlaže da Lalović bespravno koristi stan u Vespučijevoj ulici, koji je u vlasništvu ovog ministarstva.

- Na osnovu ličnog zahteva da želi da učestvuje sopstvenim sredstavima u iznosu od 58 odsto od vrednosti stana dodeljen mu je stan u zakup u Vespučijevoj ulici. Uslov za uvođenje u posed dodeljenog stana bila je uplata 58 odsto vrednosti stana, što Lalović nije učinio. S obzirom na to da nije ispunio obaveze iz Ugovora navedeno rešenje o dodeli stana Stambena komisija oglasila je ništavnim 14. 11. 2008. godine - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pročitajte još: Izvršitelji mogu da plene samo deseti deo minimalne penzije

- Ako ovaj stan Ministarstvo odbrane smatra neregularnim, onda su oni dužni da mi obezbede stan - rekao je Lalović, koji je sa novinarima o svom "slučaju" razgovarao sedeći ispred kućnih vrata.

PRETIO DA ĆE SE ZAPALITI

PUKOVNIK Lalović juče je pretio da će se zapaliti ukoliko ga izbace iz stana. Kaže da to nisu prazne pretnje, već da živ neće izaći iz stana ako ga isele jer neće moći da pogleda svoju porodicu u oči i da ih ostavi na ulici, a toliko godina je radio i imao uslove za stan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Koma

11.09.2019. 23:13

Mali ljudi u vrtlogu (ne)vremena kome ne pripadaju, razapeti su izmedju birokratskih procedura izmišljenih da im cede snage i volju za životom na koji su se pre toga zakleli kao moralna bića. Bez solidarnosti onih kojima jos nije toliko lose da bi se ujedinili s njima protiv nepravde ibezumlja nevidljivih porobdzija, nemaju nikakvu šansu. Nadu nalaze u tome da ce se skupiti kritična masa takvih kao oni nesretnika. Samo mogu da trpe, čekaju i pitaju: Ko je sledeci?