KOMENTAR: Mast

Branka Borisavljević

11. 09. 2019. u 12:15

КОМЕНТАР: Маст
Svoju "hrabrost" pokazali su samo pod okriljem mraka. Mobilijar, koji se nalazi u delu pokrivenom uličnom rasvetom, ostao je netaknut

KLACKALICE, ljuljaške, "gusenice", klupe, stolovi... na dečijem igralištu u beogradskom naselju Bele vode, u noći između subote i nedelje, premazane su tovatnom mašću! Počionici, nisu poznati. Svoju "hrabrost" pokazali su samo pod okriljem mraka. Mobilijar, koji se nalazi u delu pokrivenom uličnom rasvetom, ostao je netaknut.

Stanari sumnjaju na nekog od komšija. Istog su mišljenja i nadležni u opštini Čukarica. I mališani, koji su uvek surovo iskreni i umeju da osete, kažu da "neke čike i tete mrze decu". Smetaju im igra i smeh. Ili im je, smatraju, "oduzet" deo dvorišta, iako ne žive u privatnoj kući. Svoju preku narav i bahatost pokazivali su i ranije uništavanjem javne imovine - sekli su klupe testerom, mazali katranom stepenište na kom deca sede i pričaju, a ljuljaške i tobogane svinjskom mašću.

Manjak prostora za igru dece u stambenim četvrtima je problem prestonice. I kada se, na zahtev građana, u korov zarastao prostor očisti i sredi, uvek ima dežurnih mrguda kojima nešto smeta. Onda oni započinju svoju "misiju" i brutalno uništavaju sve što bi moglo da doprinese "remećenju" njihovog mira.

Pročitajte još - Parkovi pod kamerama!

Kako bi sačuvala dečija igrališta od izliva besa huligana i prgavih komšija, opštinska vlast Čukarice je najavila postavljanje video-kamera i njihovo povezivanje sa MUP. Tako će policija, na listi brojnih dužnosti i manjka kadra, dodati još jednu. Ne sumnjajući u dobru nameru lokalne vlasti, pitanje je - šta radi komunalna milicija? Oni su, nedavno, dobili i dodatna ovlašćenja, i opremu. Pošto su im već data "krila" da mogu da zaustavljaju i vozače, mogli bi da se provozaju i do parkova. Jer, oni bi valjda trebalo prvi da se nađu na usluzi građanima. A i deca su građani. Zar ne?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije