PREBACIVANJE DOKUMENATA U OPŠTINE: Predmeti stižu do 1. novembra

M. S.

09. 09. 2019. u 14:33

Opštine se usklađuju sa Statutom grada: Hrpa dokumenata koja bi trebalo, u skladu sa novim nadležnostima, da se prebaci u opštinske kancelarije, iz grada će stići 1. novembra, dok će ostatak 1. januara

ПРЕБАЦИВАЊЕ ДОКУМЕНАТА У ОПШТИНЕ: Предмети стижу до 1. новембра

Zaposleni u opštinama imaće pune ruke dokumenata / Foto M. Labudović

HRPA dokumenata koja bi trebalo, u skladu sa novim nadležnostima, da se prebaci u opštinske kancelarije, iz grada će stići 1. novembra, dok će ostatak 1. januara sledeće godine. Na taj način počeće usklađivanje opština sa novim Statutom grada.

Pojedine opštine, poput Palilule i Starog grada, već su donele zaključke o promeni Statuta. Druge će, pak, to učiniti na nekoj od narednih sednica. Ipak, za predmete sugrađana kojima će se ubuduće baviti kada je reč o legalizaciji i izdavanju građevinskih dozvola moraće da sačekaju da se spakuju i stignu na njihovu adresu.

Kada je reč o poslovima legalizacije, gradske opštine će biti zadužene za objekte do 400 kvadrata, a prigradske će legalizovati do 3.000 kvadrata, a time će početi da se bave najkasnije 1. januara. Za izdavanje građevinskih dozvola, do 1.500 kvadrata za gradske opštine i 5.000 kvadrata za prigradske počeće da rade od 1. novembra. Do tada, građani će i dalje moći da da se obrate Sekretarijatu za poslove legalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije