Radojičić najavio novi koncept Ade Ciganlije, u planu i nova turistička atrakcija

Tanjug

05. 09. 2019. u 19:18

Радојичић најавио нови концепт Аде Циганлије, у плану и нова туристичка атракција

Foto: P. Mitić

Grad Beograd planira novi koncept tako da Ada Ciganlija bude aktuelna tokom čitave godine, kao i da sportska infrastruktura bude još brojnija i kvalitetnija
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je danas nekoliko novih projekata na Adi Ciganliji koji bi u narednom periodu trebalo da poboljšaju ponudu, promene koncept i doprinesu boljem kvalitetu ponude najvećeg beogradskog izletišta.

Radojičić je sa direktorom JP „Ada Ciganlija” Robertom Đukićem obišao veći deo kompleksa Ade Ciganlije i uverio se da nekoliko dana uoči završetka kupališne sezone na „beogradskom moru” sve funkcioniše besprekorno, saopšteno je iz njegovog kabineta.

PROČITAJTE JOŠ -Udžbenici stižu do petka

Prema njegovim rečima, Grad Beograd planira novi koncept tako da Ada Ciganlija bude aktuelna tokom čitave godine, kao i da sportska infrastruktura bude još brojnija i kvalitetnija.

"Takođe, želimo da ovo bude mesto porodičnog okupljanja i da sadržaji budu namenjeni svim uzrastima. To je način na koji ćemo promovisati zdrav život, ali i porodične vrednosti. U saradnji sa Ministarstvom turizma na konkursu za dodelu subvencija za razvoj turističkih potencijala dobijena su sredstva za realizaciju projekta izgradnje trim-staze sa tartan podlogom u blizini kružnog toka na Adi Ciganliji, a vrednost projekta je 15 miliona dinara", rekao je Radojičić.

Pored toga, kako je dodao, biće realizovan projekat izmeštanja ulazne rampe unutar Ade Ciganlije za 105 metara i proširenja ulaznih i izlaznih kapaciteta, čime će umnogome biti umanjene gužve.

Takođe će biti obavljena rekonstrukcija i sanacija igrališta za fudbal, biće obezbeđena i igrališta za decu sa posebnim potrebama, dodao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je u planu i rekonstrukcija kružnog toka kako bi se omogućio bolji protok vozila, kao i izgradnja fontane.

"Konačno, planira se i izgradnja plutajućeg montažnog objekta na vodi - plutajućeg doka kao nove turističke atrakcije i jednog od prepoznatljivih simbola Ade Ciganlije, koji će služiti za odmor, relaksaciju i fotografisanje posetilaca", naveo je Radojičić.

Direktor JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić zahvalio je gradonačelniku na poseti i ulaganjima koje grad realizuje i naglasio da je proširenje ulazno-izlazne rampe izuzetno značajno ne samo za Adu Ciganliju već i za Radničku ulicu, u kojoj se stvaraju gužve delom i zbog sporijeg ulaska vozila u kompleks Ade Ciganlije.

Đukić je dodao da bi u budućnosti trebalo da se radi i na proširenju Makiškog puta, kako bi se smanjile saobraćajne gužve sa Makiške strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)