"VRABAC servis" od subote, 31. avgusta saobraća pešačkom zonom u srcu grada! Električna vozila, od 8.00 do 22.00 bisplatno mogu da korite turisti i sugrađani koji žive u ulicama u centru grada.

Linija je dugačka 2,5 kilometara i ima osam stajališta. To su: Kulturni centar Beograda, Delijska česma, Studentski trg, Kalemegdan, Konak kneginje Ljubice, Kosančićev venac, Topličin venac, Obilićev venac. Polasci su na svakih 10 minuta, a vozila se kreću ulicama: Obilićev venac, Carice Milice, Maršala Birjuzova, preko Kosančićevog venca, Ulicom kralja Petra do Studentskog trga, a onda ulicama Vuka Karadžića i Čika Ljubinom, do početnog stajališta. Totemi, gde su stanice, jasno su obeleženi, pa turisti lako mogu da se snađu.

Pročitajte još - Vrabac servis startuje 31. avgusta i biće besplatan

Na poslednjem stajalištu, u garaži na Obilićevom vencu, ova električna vozila će se puniti. Tri mini-vozila saobraćaju u sistemu Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd", a vozači će raditi u dve smene.

Linija je prevashodno namenjena starijim sugrađanima i osobama sa otežanim kretanjem koji stanuju u ovoj zoni, ali je mogu koristiti i ostali građani i posetioci pešačke zone. Vozila, koja su donacija kompanije NIS, ekološka su, i mogu da prime osam putnika. Imaju i prostor za torbe, pa će sugrađani koji žive u Varoš kapiji na ovaj način izbeći da vuku teške torbe s pijace ili kese pune namirnica iz prodanice do kuće.