Dva meseca rade Valjevsku ulicu

J. DINČIĆ

ponedeljak, 26. 08. 2019. u 18:50

Два месеца раде Ваљевску улицу

Foto: Ž. Knežević

Majstori od kraja juna pokušavaju da reše problem u delu Banovog Brda. Kolovoz pukao posle obilnih padavina krajem juna

ŽITELjI Valjevske ulice na Banovom brdu duže od dva meseca gledaju u istu sliku. Saobraćajnica je blokirana bagerima, mešalicama, a tu su i radnici koji pokušavaju da reše problem nastao još sredinom juna. Tačnije, posle velikog nevremena, koje je protutnjalo prestonicom, kolovoz u Valjevskoj ulici se bukvalno otvorio, i napravio kratere dubine i do jednog metra.

Od tada su počele muke žitelja ovog dela Banovog brda, jer su primorani da zbog zatvaranja ugla raskrsnice Valjevske i Ulice Endija Vorhola, kruže okolnim saobraćajnicama do svojih domova.

- Do centra grada smo uvek išli Radničkom jer su manje gužve i brže stižemo. Međutim, otkad se radi ovaj deo naše ulice, moramo da idemo do Požeške pa odatle da se spuštamo ka gradu, ili istim putem do domova - dodaju žitelji. - Bilo je samo pitanje dana kada će ulica propasti, jer kanalizacija nije izgrađena, i kada padne samo malo jača kiša, sva voda se sliva niz našu ulicu koja je mnogo strma.

Komšije dodaju i da su se na zvuk bagera navikli, ali ih plaši moguće stvaranje klizišta. Jedna od višespratnica nalazi se iznad same rupe.

- Ne želimo ni da pomislimo šta bi moglo da se desi ako ponovo budu bile neke obilnije padavine. Nadamo se samo da će radnici ubrzo sve završiti, i da će problemi koje nam padavine donose jednom zauvek biti rešeni - ističu žitelji ovog dela Banovog brda.

Iako je ulica obnovljena prošle godine, komadi asfalta su se u junu, tačnije jednog popodneva, survali u rupu duboku više od jednog metra. Veliki otvoreni krater stajao je ograđen skoro dve nedelje jer nadležne institucije nisu mogle da utvrde u čijoj je nadležnosti održavanje ove saobraćajnice. O prebacivanju obaveza "Novosti" su već pisale, međutim, tada je ostalo nepoznato ko je ulicu rekonstruisao pre samo godinu dana, tačnije, ko je bio izvođač i naručilac projekta.

PROČITAJTE JOŠ - Veće kazne za nekošenje

Povodom ovog problema, koji muči građane, oglasio se i prvi čovek prestonice prof. dr Zoran Radojičić.

- JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" izvodi radove na sanaciji postojećeg i izgradnji novog fekalnog i kišnog kolektora - kaže gradonačelnik. - Nakon betoniranja i asfaltiranja, koje će, nadamo se, biti završeno do narednog vikenda, očekujemo da saobraćaj bude pušten u ovom delu ulice.

BUJICA NOSILA I LjUDE

IAKO duga tek 350 metara, Valjevska ulica poznata je i po tome što kada god padne veća količina kiše ulicom poteče reka koja je neretko nosila saobraćajne znake, kontejnere i delove asfalta. Desilo se nekoliko puta da je bujica u ovoj ulici odnela i ljude, ali su oni, srećom, prolazili sa lakšim povredama. Posle povlačenja vode, stanovnici ove ulice suočavali su se i sa otvaranjem kratera u kolovozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Svasta

26.08.2019. 21:42

"...međutim, tada je ostalo nepoznato ko je ulicu rekonstruisao pre samo godinu dana, tačnije, ko je bio izvođač i naručilac projekta."Nepoznato!? Da ste pravi novinari SVAKU konferenciju za stampu bi pocinjali tim pitanjem, svuda i na svaku temu! Naravno, sve to bi pratili odgovorom kakav god da je na naslovnoj strani dok ne dodjete do istine! No, vama su sladje pare koje dobijete za cutanje...