Nema restrikcija, ali štedite vodu!

S. VIDAČKOVIĆ

subota, 24. 08. 2019. u 17:25

Нема рестрикција, али штедите воду!

Gradonačelnik Radojičić u pogonu "Makiš" - Foto Beoinfo

Uprkos velikoj potrošnji poslednjih dana, pogon "Makiš" radi nesmetano. Pijemo visokokvalitetnu česmovaču, koja zadovoljava sve standarde

VODA u Beogradu je visokog kvaliteta, zadovoljava sve standarde i uprkos visokim temperaturama i pojačanoj potrošnji, neće biti problema sa vodosnabdevanjem. Ovo je juče izjavio gradonačelnik Zoran Radojičić prilikom obilaska pogona za proizvodnju vode "Makiš".

Prema njegovim rečima, registrovana je povećana potrošnja vode, što je uobičajeno za ovo doba godine. Naveo je da se to posebno odnosi na period posle 18.00 i na prigradska naselja.

- Moramo se odgovorno ponašati prema vodi, koja je jedan od najznačajnijih resursa 21. veka - ističe Radojičić. - Kao društvo, moramo biti više svesni toga i racionalno koristiti vodu. Za zalivanje bašte ne treba koristiti vodu za piće, naročito u ovom periodu kada su povećane potrebe za njom.

Gradonačelnik naglašava da je JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" angažovalo sve kapacitete i zahvalio je direktoru i zaposlenima što su u vrelim danima omogućili kvalitetno snabdevanje vodom. On je istakao da je dobro što je fabrika "Makiš 2" potpuno automatizovana.

Pročitajte još: Voda čista i u slučaju terorostičkog napada

- Ovde je procedura u mnogim segmentima specifična i služi kao uzor mnogim evropskim gradovima. Kontrola kvaliteta vode je na veoma visokom nivou, a samo u ovoj laboratoriji radi se više od 12.000 analiza. Postoje četiri nivoa kontrole kvaliteta, tako da je poruka Beograđanima da imamo sjajnu vodu koja zadovoljava sve potrebne standarde.

KONTROLNI SISTEM

GRADONAČELNIKU je predstavljen Kontrolno-komandni centar u kojem mu je direktor sektora za upravljanje beogradskim vodovodnim sistemom predstavio procesnu šemu distribucije vode u beogradskom vodovodnom sistemu, kao i način na koji se prati potrošnja vode u prestonici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije