Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da smo dan nakon otvaranja auto-puta "Miloš Veliki" u prilici da vidimo značaj ovakve investicije.

"Značaj se pre svega ogleda u povezivanju Beograda sa Zapadnom Srbijom na jedan efikasiniji i bezbedniji način. Posebno je važno što će deo ovog auto-puta biti deonica od Obrenovca do Surčina čija je izgradnja pri kraju", rekao je Radojičić.

Svi treba da iskoriste prednosti novog auto-puta, kaže gradonačelnik, a posebno naglašava značaj juče potpisanog ugovora za deonicu Novi Beograd - Surčin.

PROČITAJTE JOŠ - SRBIJA DOBILA NOVI AUTO-PUT "Miloš Veliki" ponos svih nas!

"Ta deonica će imati veliki značaj za Grad, imaćemo znatno brži protok saobraćaja što će bitno uticati na bolju organizovanost saobraćaja u glavnom gradu. Deonica Novi Beograd - Surčin će se uklopiti u opšte unapređenje saobraćaja u Gradu Beogradu, što je jedan od prioriteta ove gradske vlasti", kazao je Radojičić.

Ovakve investicije pre svega doprinose daljem privrednom razvoju dve beogradske opštine sa velikim potencijalom, Surčina i Obrenovca, naveo je Radojičić i podsetio da su u poslednje dve godine te dve opštine imale dobre rezultate u privlačenju investitora, smanjenju nezaposlenosti, povećanju kvaliteta života građana.

"Njihov potencijal biće na pravi način iskorišćen po završetku auto-puta od Novog Beograda do Obrenovca. Činjenica da će Surčin, sa završetkom Koridora 10 i 11 imati čak tri auto-puta, otvara mogućnost za sve veću zainteresovanost stranih investitora i sve veći protok ljudi i robe kroz ove opštine", rekao je gradonačelnik.