JAVNI BICIKLI: Grad traži partnera

S. B. M.

nedelja, 18. 08. 2019. u 18:45

ЈАВНИ БИЦИКЛИ: Град тражи партнера

Do marta 300 dvotočkaša

Raspisuje se tender za postavljanje sistema javnih bicikala

MEĐUNARODNI tender za postavljanje sistema javnih bicikala u Beogradu Grad će raspisati u ponedeljak, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad kroz tender za javno-privatno partnerstvo traži partnera koji može da bude vlasnik do 75 odsto beogradskog sistema javnih bicikala, dok će grad Beograd biti suvlasnik. Partner u ovom poslu biće izabran tokom jeseni i imaće obavezu da 50 stanica sa 300 javnih bicikala postavi do marta 2020. godine, polovinu do jula naredne godine a čitav sistem do kraja 2020. godine.

Vesić je podsetio da sistem javnih bicikala predstavlja servis kojim su bicikli dostupni svim građanima za javnu upotrebu na kratke vremenske intervale.

Pročitajte još: Gajčić: Sistem javnih bicikala u Beogradu je fantastična ideja

- Ovaj sistem dozvoljava korisnicima da iznajme bicikl na jednoj, a da ga vrate na nekoj drugoj stanici. Na ovaj način sistem javnih bicikala predstavlja dopunu sistemu javnog prevoza, gde građani lakše i brže mogu savladati razdaljine između mesta stanovanja i stanica sistema gradskog prevoza putnika - objasnio je Vesić i dodao da će Beograd imati 150 stanica sa 900 javnih bicikala od čega će polovina biti električni dvotočkaši.

PRIPREME TRAJALE DVE GODINE

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić je kazao i da je bilo potrebno skoro dve godine, pre raspisivanja tendera, kako bi se završile izmene nekoliko propisa, ali i uradio plan izgradnje biciklističkih staza, kako bi do 2022. godine bilo napravljeno sto kilometara novih staza za dvotočkaše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije