GRADSKI čelnici već mesecima najavljuju da će, kada novi autobusi budu na ulicama grada, početi da se obračunavaju sa svima koji javni prevoz ne plaćaju. Osim strožih kontrola, nadležni su najavili da će i marketinškim kampanjama raditi na svesti sugrađana, kako bi shvatili da je plaćanje prevoza neophodno. S tim naumom, Sekretarijat za javni prevoz je već raspisao javnu nabavku za izradu video-spotova, postera i bilborda za javni prevoz, po ceni od oko 15 miliona dinara.

Sekretarijat je odlučio da realizuje kampanju "Unapređenje imidža gradskog prevoza", kako bi se povećalo poverenje građana i promenila slika o javnom prevozu. U obrazloženju konkursne dokumentacije navodi se da se "kroz sistemsko ulaganje i delovanje na različitim poljima, kontinuirano podiže nivo usluge javnog prevoza putnika".

PROČITAJTE JOŠ - OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVA HALA "ALEKSANDAR NIKOLIĆ": Sportiste čeka vrhunski ambijent! (FOTO)

Izabrani ponuđač trebalo bi da dostavi predlog koncepta video-spota, ključne poruke i predlog vizuelnog identiteta kampanje. Kampanja bi trebalo da bude usmerena na promenu stavova, navika i ponašanja korisnika javnog prevoza, odnosno ka edukaciji, odgovornom ponašanju i promeni navika u vidu plaćanja javnog prevoza.